Controvèrsia per una escultura de Melania Trump als afores de la seva ciutat natal
Escultura Melania Trump (Reuters)
Ljubljana

Controvèrsia per una escultura de Melania Trump als afores de la seva ciutat natal

La peça genera opinions ben diverses, des dels que hi veuen semblances fins als que la consideren una obra grotesca i poc afortunada

RedaccióActualitzat

Controvèrsia per la instal·lació d'una escultura de Melania Trump a Eslovènia, exactament als afores de la ciutat de Sevnica, on va néixer la dona de Donald Trump.

La figura de la primera dama està feta de fusta, pintada de blau, dreta amb el braç aixecat a manera de salutació. De fet, l'escultura sorgeix del tronc de l'arbre, que encara conserva les arrels enterrades a terra.

 

 

La idea ha estat de l'artista conceptual nord-americà Brad Downey, que va encarregar a un artesà local, Ales Zupevc, tallar la imatge en un tronc amb l'ajuda d'una motoserra.

Segons Downey, l'obra és de caràcter irònic i vol denunciar la contradicció que representa que Trump amb una política antiimmigració tingui una dona immigrant.

 

 

Sigui polèmica o no, l'escultura ha creat molta expectació entre els antics veïns de Melania. Genera opinions ben diverses, des dels que hi veuen semblances fins als que la consideren una obra grotesca i poc afortunada. Alguns, fins i tot, la comparen amb un espantaocells. L'obra podria convertir-se amb l'"ecce homo" eslovè.

Eslovènia és un estat alpí de dos milions de persones al sud d'Europa que va declarar la independència de l'antiga Iugoslàvia el 1991.

ARXIVAT A:
Trump
Anar al contingut