Portar el certificat facilitarà explicar els motius del desplaçament

Controls policials al carrer perquè es compleixin les mesures de confinament

Els Mossos d'Esquadra tanquen 238 locals d'oci nocturn a tot Catalunya

RedaccióActualitzat

A l'àrea metropolitana de Barcelona ha baixat de manera dràstica tant el trànsit d'entrada com de sortida. Però no tothom ha fet cas de les restriccions.

Aquest matí, els Mossos d'Esquadra han muntat diversos controls per comprovar si la gent complia les mesures que s'han imposat després del decret d'estat d'alarma. La més essencial: quedar-se confinat a casa. Un dels controls dels Mossos era a la carretera de les Aigües.

Paraven tothom que volia entrar a Collserola per córrer, anar amb bicicleta o accedir-hi amb vehicles. Els agents els recordaven l'ordre de quedar-se a casa.

 

Control a la carretera de les Aigües

 

Però tot i aquesta ordre, des de les 7 del matí, els Mossos no han parat d'aturar persones i vehicles i els han obligat a girar cua cap a casa.

Al centre de la ciutat el panorama era diferent, més desèrtic. La gent feia petites cues a les farmàcies on només podien entrar dos clients alhora.

De fet, s'ha notat una disminució de trànsit en algunes vies principals. A la Diagonal, pocs cotxes però alguna gent fent esport, saltant-se l'ordre de quedar-se a casa, aprofitant que aquí no hi havia controls.

 

Megafonia informativa a Mataró

A diverses localitats de la costa, com Mataró, on alguns han decidit saltar-se el confinament i anar a passejar o fer esport, la policia ha recordat per megafonia l'obligació d'estar-se a casa.

En moltes localitats, les patrulles també estan dictant aquestes instruccions per megafonia amb els cotxes patrulla. Hi ha controls de la policia a diverses carreteres per assegurar l'efectivitat del confinament, que implica no agafar el cotxe si no és estrictament necessari i està justificat.

 

Cues al quiosc a Tarragona
Cues al quiosc a Tarragona

 

A Tarragona, cues als quioscos i passejant el gos

A Tarragona hi havia cues en algun quiosc on molta gent ha anat a comprar el diari com qualsevol diumenge. També s'ha pogut veure gent esperant a les portes d'alguns supermercats on es limitava l'aforament per mantenir la distància de seguretat.

Alguns forns també han tingut molta clientela que ha anat a buscar el pa. Però pels carrers de la ciutat es veien pocs cotxes i poques persones passejant. El que sí que hi havia era molta gent que ha sortit a passejar el gos.

 

Passejant el gos a Tarragona
Passejant el gos a Tarragona

 

Els Mossos tanquen 238 locals d'oci nocturn

Des d'aquesta mitjanit, a tot l'Estat, hauran de tancar els locals d'oci nocturn; però aquesta mesura ja fa dos dies que està vigent a Catalunya, encara que hi ha molts propietaris que no n'han fet cas.

Aquesta matinada, els Mossos d'Esquadra han hagut de tancar 238 locals d'oci nocturn a tot Catalunya perquè encara estaven oberts al públic.

Des de la policia catalana es demana als ciutadans que actuïn amb responsabilitat i compromís per ajudar a contenir el Covid-19.

 

Els Mossos tanquen 238 locals d'oci nocturn
Els Mossos tanquen 238 locals d'oci nocturn

 

Guia de Protecció Civil adaptada a la nova situació

Després que el govern espanyol ha decretat l'estat d'alarma, Protecció Civil ha actualitzat la guia per resoldre possibles dubtes, adaptada a la nova situació. S'hi explica, de manera resumida, què es pot fer i què no, i en quines condicions.

Podem sortir al carrer a comprar?
Sí. Sortir al carrer per anar a una botiga de queviures, supermercat o farmàcia és un dels supòsits contemplats com a excepcions en el confinament. Aquests establiments són un servei essencial i no hi ha cap problema per sortir a comprar com es fa habitualment, sense necessitat d'acaparar. Procurem evitar les aglomeracions i mantenir una distància de seguretat amb la resta de clients i empleats.

 

Podem anar al supermercat
Podem anar al supermercat

 

Puc portar els nens al parc?
No. Tota sortida a l'exterior està restringida. Els nens, com els adults, no poden sortir de casa excepte per una urgència.

Puc quedar amb amics?
No. Durant els pròxims quinze dies, de moment, no és possible quedar amb amics o familiars ja que no podem sortir de casa.

Puc visitar els meus familiars dependents?
Sí, ja que cal garantir l'atenció que necessitin. Si es tracta de gent gran o amb salut delicada, cal extremar les precaucions.

Soc persona dependent. Pot venir la persona que m'assisteix?
Sí, forma part dels serveis essencials que estan permesos. Cal que aquesta persona sigui molt conscient i curosa amb la situació de possibles contagis.

Puc agafar el cotxe?
El cotxe només es pot agafar per acompanyar persones dependents o malaltes, per anar a treballar o per anar a fer benzina.

Puc treure a passejar la meva mascota?
Sí, es pot sortir al carrer amb la mascota, individualment i evitant les trobades amb altres usuaris. No hi ha cap evidència, ara per ara, que els animals puguin emmalaltir ni contagiar aquest virus, però és convenient rentar-los en tornar a casa.

 

Cita mèdica: el metge es posarà en contacte amb nosaltres
Cita mèdica: el metge es posarà en contacte amb nosaltres

 

Tinc una cita mèdica. Hi puc anar?
Sí. En el cas que la cita s'hagi d'anul·lar, serà el centre mèdic el que es posarà en contacte amb nosaltres.

ARXIVAT A:
Coronavirus Estat d'alarma
Anar al contingut