L'incendi ha cremat més de 100 tones de material químic
L'incendi ha cremat més de 100 tones de material químic (Bombers)

Un incendi en una nau a la Llagosta ha obligat a confinar la població tota la nit

El foc en una planta amb productes químics també ha afectat la circulació de trens de Rodalies durant una estona

RedaccióActualitzat

Un gran incendi en una nau amb productes químics, l'empresa Hebrón S.A. situada al carrer Girona, ha obligat a confinar tota la nit la població de la Llagosta i alguns barris de Mollet del Vallès i Santa Perpètua de Mogoda.

Segons ha informat l'empresa, quan s'ha declarat l'incendi a la planta hi havia una desena de treballadors i cap d'ells ha quedat ferit. S'hi han cremat més de 100 tones de material químic. En concret, d'azodicarbonamida.

L'incendi s'ha donat per controlat minuts abans de les 7 del matí:

Protecció Civil de la Generalitat manté l'Alerta del Pla d'Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya (Plaseqcat) i els bombers encara recomanen als veïns que no obrin les finestres, malgrat que el confinament s'ha aixecat cap a les 6 del matí.

Els bombers hi han desplaçat un total de 33 dotacions, entre les quals el furgó de risc químic i efectius del Grup Operatiu de Suport i del Grup de Riscos Tecnològics.

S'hi han desplaçat 33 dotacions dels Bombers
S'hi han desplaçat 33 dotacions dels Bombers (Bombers)

A l'arribada, el foc estava totalment desenvolupat i afectava completament les instal·lacions de la nau. Les feines d'extinció de l'incendi han prioritzat reduir la intensitat del foc i protegir una caseta amb alt contingut de producte químic. També protegir una zona de dipòsits inflamables al carrer Montseny i protegir i evitar l'afectació a la zona de producció.

L'operatiu s'ha organitzat en tres sectors: al carrer Barcelona, al carrer Girona i a les vies del tren. S'hi ha treballat des de l'exterior amb camions d'aigua i des de les autoescales.

A causa d'aquest incendi també s'ha tallat la circulació de trens de la R2, que passa molt a prop del lloc de l'incendi. Un cop s'ha estabilitzat el foc, ja s'ha permès reprendre la circulació a la línia. Durant una estona, els trens no s'han a l'estació de la Llagosta. A les 7 del matí, s'ha tornat a la normalitat en el servei.

ARXIVAT A:
Bombers
Anar al contingut