L'incendi forestal d'Àger ha cremat 45 hectàrees.
L'incendi forestal d'Àger ha cremat 45 hectàrees.
Àger

Controlat l'incendi forestal a Àger, que ha afectat 40 hectàrees de repoblació de pi blanc

Des de les 18 hores l'incendi a Àger ha entrat en fase de control, tot i que diverses dotacions de bombers encara continuen treballant a la zona. Tant l'orografia del terreny com el contravent han dificultat les tasques d'extinció per via terrestre i aèria. Les flames haurien començat al fons del barranc de Finestrelles, entre les zones del castellet de Montsor i la Masia Blasi. L'incendi estaria pujant per un dels barrancs de la cara sud del Montsec d'Ares, una zona on la vegetació està força seca per la manca de pluja.

RedaccióActualitzat
Els mitjans aeris, amb l'arribada de l'ocàs, s'han anat retirant cap a la seva base i durant la nit es quedaran dotacions terrestres per tal de controlar possibles revifades. L'incendi no es donarà per controlat fins que no es pugui tancar totalment el perímetre a la part més alta de la muntanya.

Segons les darreres informacions provisionals del Cos d'Agents Rurals, el foc hauria cremat 40 hectàrees de repoblació de pi blanc.

Les flames haurien començat al fons del barranc de Finestrelles, entre les zones del castellet de Montsor i la Masia Blasi. L'incendi hauria pujat per un dels barrancs de la cara sud del Montsec d'Ares, una zona on la vegetació està força seca per la manca de pluja.

Durant la tarda han estat treballant una trentena de dotacions terrestres i quatre mitjans aeris (dos helicòpters i dos avions de vigilància i atac). Els Bombers s'han situat, en un primer moment, al flanc dret del foc per evitar que avancés cap al barranc de Finestrelles, on l'incendi hauria pogut tenir més potencial.

També s'hi han desplaçat tres patrulles del Cos de Mossos d'Esquadra, una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) amb caràcter preventiu i una dotació de les ADF (Agrupacions Defensa Forestal).


Anar al contingut