L'incendi d'aquest dijous al Bages (Jaume Grandia)
L'incendi d'aquest dijous al Bages (Jaume Grandia)
Sant Fruitós de Bages

Controlat l'incendi de Sant Fruitós de Bages, provocat per una cigarreta

El foc ha obligat a evacuar la urbanització La Rosaleda i el càmping que hi ha a tocar del polígon industrial El Grau

Actualitzat

Primer foc important de la temporada a Catalunya, el dia abans d'una revetlla de Sant Joan per la qual Interior ha demanat extremar la precaució. Just el dia que s'ha activat la prealerta per risc d'incendis, un foc ha cremat des de dos quarts de quatre de la tarda a Sant Fruitós de Bages i ha afectat més d'un centenar d'hectàrees, majoritàriament de terreny agrícola.

Un total de 32 vehicles dels Bombers continuen treballant en les tasques d'extinció del foc, tot i que en un moment hi ha arribat a haver al lloc dels fets 48 dotacions terrestres i deu mitjans aeris.

Segons els Agents Rurals, l'origen de l'incendi és una cigarreta que s'ha trobat al costat d'un camp de blat acabat de segar.

 

 

L'alcalde de Sant Fruitós, Joan Carles Batanés, ha apuntat en una entrevista al 3/24 que el punt d'inici del foc ha estat el camí de Viladordis, al terme municipal de Manresa. A partir d'aquí, les flames han anat avançant en sentit nord en direcció a la carretera N-141c.

"Sembla que algun vehicle pesant ha pogut ser... No ho sabem, el camí té sembrats de banda i banda i ha començat en un d'aquests sembrats. No sé si es pot dir que ha estat fortuït o ha estat intencionat."

Cap a tres quarts de set de la tarda, els Bombers han aconseguit estabilitzar l'incendi.

 

 

Els "tres 30"

Aquest dijous es donaven unes condicions propícies perquè hi pogués haver un incendi: el que els Bombers anomenen "els tres 30". La temperatura era superior als 30ºC (33), la humitat era inferior al 30% i els cops de vent superaven els 30 km/h (entre 35 i 40).

Evacuacions a la Rosaleda

S'han evacuat el barri de la Rosaleda i el càmping que hi ha a tocar del polígon industrial El Grau. El punt de confinament ha estat el pavelló municipal d'esports. Al barri de la Rosaleda hi viuen 350 persones, tot i que no totes eren a casa en el moment de l'evacuació. "També s'ha confinat la gent que hi havia dins el supermercat Carrefour en el gimnàs, dins del polígon comercial de la carretera de Berga", ha apuntat Batanés.

Els Mossos d'Esquadra han explicat que passaven porta per porta i que obligaven els veïns a marxar de les seves llars. Els feien marxar en els seus cotxes particulars, però, si era necessari, els evacuaven amb ambulància o amb cotxes patrulla.

Amb l'estabilització del foc, s'han aixecat les ordres d'evacuació i confinament.

 

 

El foc també ha provocat afectacions de trànsit. S'ha tallat durant unes hores la circulació a la carretera N-141C i la C-16c, a l'altura de Sant Fruitós de Bages. Posteriorment s'ha tallat també el trànsit a la C-25, l'Eix Transversal.

 

Vuit vehicles de quatre agrupacions de la federació d'ADF del Bages-Moianès també estan treballant en les tasques d'extinció.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut