Imatge aèria de la superfície calcinada entre Cruïlles i Monells (Bombers)
Imatge aèria de la superfície calcinada entre Cruïlles i Monells (Bombers)
Cruïlles

Controlat l'incendi de Cruïlles després d'afectar més de 50 hectàrees

El foc, que podria haver començat per una burilla, ha obligat a tancar el Montgrí

RedaccióActualitzat

Els Bombers han donat per controlat a un quart i cinc de deu del matí d'aquest divendres l'incendi que es va declarar ahir cap a les tres de la tarda entre Cruïlles i Monells, a prop del Mas de l'Americano, al Baix Empordà.

Durant la nit, sis vehicles dels Bombers han estat remullant la zona cremada pel foc, que va quedar estabilitzat a quarts de 8 del vespre d'aquest dijous. La pluja de matinada també ha ajudat a sufocar els punts calents.

 

Una punta de cigarret seria la causa de l'incendi

En declaracions a Catalunya Informació, l'alcalde de Monells, Cruïlles i Sant Sadurní de l'Heura, Salvi Casas, ha assegurat que el foc hauria començat per una punta de cigarret. "Sembla que ha sigut per una burilla a la vora de la carretera que va de Cruïlles a Sant Sadurní", ha afirmat Casas.

Segons informen els Bombers de la Generalitat, el foc ha afectat, sobretot, una zona de vegetació agrícola. Els agents rurals han informat que la superfície afectada és de 53,63 hectàrees, de les quals 47,53 són de conreus; 4,68, d'arbrat, i la resta, matoll, pastura, vegetació urbana i terreny improductiu.

Han treballat en l'extinció de les flames els Bombers i les ADF. S'han desplegat prop de 30 dotacions terrestres i 13 mitjans aeris. També han col·laborat en la lluita contra les flames diversos pagesos, que han llaurat amb els tractors per fer tallafocs.

Els Mossos han explicat que, com a mesura de precaució, s'han desallotjat vuit persones de tres masos i una casa de la zona. No hi ha hagut, però, cap ferit.

També s'ha tancat al pas el Montgrí.

 

 

El principal problema amb què es van trobar aquest dijous els Bombers va ser el fort vent que bufava a la zona. En l'inici de l'incendi era del sud. A mitja tarda va afluixar i va girar cap al nord.

Els Mossos van tallar la carretera Gi-664 entre Cruïlles i Sant Sadurní de l'Heura i totes les carreteres locals que van cap a Monells.

Aquestes són algunes de les imatges i dels missatges que ens envien des dels voltants de l'incendi.

 

 

 

Anar al contingut