L'urna amb les cendres d'Emanuele Sibillo reproduint el seu cap, aquest dimecres en mans d'un policia (EFE)

Contra el culte a la Camorra: desmantellen a Nàpols l'altar a un líder mort als 19 anys

Va encapçalar la Banda dels Nanos i la retirada forma part d'una campanya per lluitar contra l'admiració que desperta ell i altres membres morts

RedaccióActualitzat

La policia italiana ha desmantellat aquest dimecres per ordre judicial una mena de capella funerària al centre de Nàpols dedicada al cap de la Camorra de la ciutat Emanuele Sibillo.

Sibillo va ser assassinat el 2015 per una banda rival quan només tenia 19 anys, però ja s'havia convertit en el líder de l'anomenada Banda dels Nanos.


Urna en forma de cap

Per retre-li homenatge, la família havia instal·lat la capella al pati de casa seva presidida per una imatge de la verge, i a dins hi havia exposada una urna amb les cendres de Sibillo.

L'urna, feta de bronze i policromada, representava el cap del jove mort, i hi havia la inscripció "ES17" per la qual se'l coneixia. Ajudada pels bombers, la policia se l'ha endut i ha desmantellat la capella.

Bombers inspeccionant la capella dedicada a Emanuele Sibillo abans de desmuntar-la, aquest dimecres a Nàpols (EFE)

Membres de la família de Sibillo han intentat sense èxit impedir l'acció de la policia i dels bombers, després de queixar-se que estava instal·lada en una àrea privada i no pas directament al carrer.

Campanya contra el culte als camorristes

Aquest desmantellament forma part d'una campanya empresa a la província de Nàpols a principis de març, i ja s'han fet una desena d'intervencions.

S'han fet contra monuments i capelles similars per honorar la memòria d'altres joves de trajectòries similars a Sibillo, com ara Raffaele Ivone o Luigi Caiafa, morts també molt joves.

L'objectiu és combatre el culte a aquests joves mafiosos que es van enfrontar als clans tradicionals de la Camorra, lluita que va acabar amb un balanç de 60 morts violentes en 2 anys.

La retirada de la capella dedicada a Sibillo s'ha fet coincidir amb una operació policial en què s'han detingut una vintena de membres de la seva banda, el control de la qual va heretar el seu germà Pasquale.

L'escriptor Roberto Saviano, autor de "Gomorra", va ser el que els va donar el nom de la Banda dels Nanos (la Paranza dei Bambini en italià) en una novel·la inspirada precisament en Emanuele Sibillo i que també s'ha portat al cinema.

 

 

ARXIVAT A:
PolicialItàlia
Anar al contingut