"Continuarem": Greta Thunberg a les protestes per la crisi climàtica a la Casa Blanca

L'administració Trump, que renega del canvi climàtic, acaba d'aprovar una mesura per la qual les químiques podran abocar més residus a rius i rierols

RedaccióActualitzat

Els més joves tornen a liderar un dels moviments de protesta més importants dels últims anys als Estats Units. Aquesta vegada, adolescents i nens s'han concentrat davant la Casa Blanca per reclamar a Donald Trump que prengui mesures immediates per frenar els efectes del canvi climàtic.

 

Els ha acompanyat l'activista sueca Greta Thunberg, que amb 16 anys s'ha convertit en la líder del moviment juvenil contra l'escalfament global i el 23 de setembre participarà en una cimera internacional sobre aquesta qüestió a les Nacions Unides.

L'activista sueca va viatjar del Regne Unit a Nova York en vaixell per l'impacte que tenen els avions en l'escalfament global. Va estar 15 dies travessant l'Atlàntic en una embarcació ecològica per evitar emissions contaminants.

 

Fridays for Future

Fa només un any que Greta Thunberg va començar sola a Estocolm a exigir als governs que actuessin de seguida contra el canvi climàtic. Avui és una celebritat global que mobilitza masses allà on va.

Aquest divendres, Greta es va reunir amb altres joves davant la Casa Blanca. No li agrada tanta atenció i el núvol de premsa que la persegueix, i deixa que el protagonisme se l'emporti la causa, no pas ella.

 

Amb prou feines va agafar el micro per donar gràcies i animar els seus companys:

"Això és molt preocupant. No us rendiu mai. Continuarem. Ens veiem a la manifestació del dia 23."

 

La resta d'activistes són els que van enviar el missatge d'urgència climàtica. Nadia Nazar ho defineix com l'amenaça més greu:

"El canvi climàtic és l'amenaça més greu de les nostres vides. Ens afectarà a tots i provocarà destrucció i caos. Volem viure com han viscut els nostres pares."

 

Entre les consignes, els joves que asseguren estar espantats pel seu futur, criden "Trump és un mentider. El planeta està en perill" per reclamar canvis ens les polítiques mediambientals dels Estats Units.

 

Thunberg ha dit que no creu que sigui capaç de convèncer el president nord-americà que el canvi climàtic és real, però confia que es reunirà amb "científics i experts en aquest tema" que li demostrin que està equivocat.

 

Trump nega el canvi climàtic

Amb l'administració Trump, Thunberg té al davant el govern segurament més hostil al seu missatge. No només renega de la ciència, que assegura que l'activitat humana accelera el canvi climàtic, sinó que en dos anys i mig ha revertit tota l'estructura de controls i regulacions mediambientals que s'havien aixecat durant dècades als Estats Units.

Va marxar del Tractat de París i ha permès que les indústries del carbó, el petroli, el gas, els pesticides o l'automoció pugin contaminar molt més.

Pràcticament no hi ha setmana en què no s'anunciï alguna mesura en aquesta direcció. Aquest divendres ha estat el torn de rius i rierols, on les químiques a partir d'ara podran abocar més residus.

ARXIVAT A:
Crisi climàticaGreta Thunberg
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut