Manifestats egipcies desafien les autoritats als carrers del Caire.
Manifestats egipcies desafien les autoritats als carrers del Caire.
El Caire

Continua la tensió a Egipte per les protestes contra la cúpula militar que encapçala la transició

Tercer dia de violència a Egipte amb enfrontaments entre centenars de manifestants concentrats a la plaça Tahrir i els soldats, el símbol de la revolució egípcia contra els membres d'un exèrcit que havia de ser el garant d'un procés democratitzador que sembla allargar-se més del compte, gairebé un any després de l'inici de la revolta. El recompte de morts s'eleva a la desena i els ferits ja superen els 200.

RedaccióActualitzat
Els manifestants es concetren davant del Parlament i la seu del govern i llencen pedres contra la policia militar que custodia l'edifici. Mentrestant, la plaça Tahrir s'ha tornat a omplir de manifestants, sense que, de moment, hi hagi hagut enfrontaments.

Les protestes van començar divendres davant la seu del govern per demanar un traspàs de poder ràpid a les autoritats civils, però dissabte ja es van convertir en un atac contra l'actuació policial.

Les declaracions del primer ministre, que va afirmar que l'exèrcit havia actuat de manera pacífica, encara han indignat més els manifestants davant l'evidència de les imatges on es pot comprovar que la policia també llença pedres contra els manifestants i utilitza porres i armes de foc contra els manifestants.

Pel cap del govern, la violència respon a un intent de crear una contrarevolució.

Des de la caiguda de Hosni Mubarak, els episodis de violència, principalment al Caire, s'han repetit de manera regular.

Tot plegat, coincidint amb el primer aniversari de la primavera àrab, fa un any a Tunísia, i a poc més d'un mes perquè es compleixi un any de l'esclat revolucionari a Egipte.

Anar al contingut