El culpable o culpables deixen els troncs a mig caure, perquè el vent els acabi de tombar i caiguin de manera imprevista (ACN/Cedida per l'Ajun…
El culpable o culpables deixen els troncs a mig caure, perquè el vent els acabi de tombar i caiguin de manera imprevista (ACN/Cedida per l'Ajuntament)
Vilademuls

Continua el misteri dels arbres talats a Vilademuls: en localitzen 18 més de caiguts

Es tracta del tercer episodi relacionat amb la tala intencionada d'arbres a la localitat, amb la suposada intenció de malmetre equipaments municipals

Actualitzat

Continua el misteri dels arbres caiguts a Vilademuls, al Pla de l'Estany. Aquest dissabte, un veí que passejava el gos va trobar 18 arbres més serrats en un camí entre Vilademuls i Bàscara.

El testimoni va avisar ràpidament l'Ajuntament, que ja ha posat una nova denúncia als Mossos d'Esquadra.

El gos del testimoni davant d'un dels 18 troncs serrats a un camí entre Vilademuls i Bàscara (ACN/Cedida per l'Ajuntament)
El gos del testimoni davant d'un dels 18 troncs serrats en un camí entre Vilademuls i Bàscara (ACN/Cedida per l'Ajuntament)

Segons l'Ajuntament, es tracta d'un nou episodi relacionat amb la tala intencionada d'arbres a la localitat per, suposadament, malmetre les instal·lacions municipals.

La setmana passada les autoritats ja van localitzar set arbres caiguts sobre un dipòsit d'aigua i el cementiri de Vilademuls.

Arran dels antecedents, l'alcalde de la localitat, Àlex Terés, ja ha anunciat que l'Ajuntament començarà a fer un perímetre de seguretat a tots els equipaments públics.

"Treure'm tots els arbres que puguin caure sobre les instal·lacions. Així, com a mínim, minimitzarem el risc que ens destrossin les coses."

La policia també ha intensificat la vigilància pel municipi amb l'objectiu de buscar el responsable o responsables d'aquestes accions vandàliques.

Troncs a mig caure: una pràctica molt més perillosa

En tots tres casos, l'autor de les tales ha fet servir el mateix modus operandi: serra el tronc sense que l'arbre arribi a caure i espera que un cop de vent l'acabi de tombar.

És una pràctica molt més perillosa, ja que augmenta el risc que l'arbre pugui ferir algú si cau justament quan alguna persona o vehicle passa per sota.

L'Ajuntament es mostra preocupat per la situació, explica l'alcalde, Àlex Terés.

"Hem demanat als veïns que sobretot no circulin per allà, per seguretat."

Per minimitzar els riscos, els Bombers ja estan inspeccionant la zona per revisar que no hi hagi cap altre tronc a mig caure.

Anar al contingut