Ciclisme

Contador aguanta els atacs de Riccò al Mortirolo i sortirà amb quatre segons de coixí a la crono de Milà

Alberto Contador està a només 28,5 quilòmetres de fer-se amb el seu primer Giro d'Itàlia. El ciclista madrileny de l'Astana ha superat de manera excel·lent la prova del Mortirolo, on ha rebut els atacs de Riccardo Riccò, i ha sabut mantenir els quatre segons d'avantatge amb què sortirà diumenge a la contrarellotge pels carrers de Milà. El gran derrotat de la jornada ha estat Danilo di Luca, que ha perdut gairebé totes les opcions de podi en despenjar-se del grup principal. I un cop més l'heroi de la muntanya ha estat Emanuele Sella, que ha arribat en solitari a la meta de Tirano.

Actualitzat

Després de la llarguíssima pujada i el no menys llarg descens del Gavia, el temible Mortirolo ha fet esclatar les hostilitats entre els favorits a la victòria final del Giro. Però no tothom tenia forces per atacar. Que li diguin a Di Luca, que s'ha quedat enrere quan Sella, Riccò i Menchov han tensat la corda. Ara bé, el líder, Alberto Contador, ha resistit amb estoïcitat i no ha deixat escapar ni un sol dels quatre segons d'avantatge amb què sortirà a la crono decisiva de Milà.

I un altre cop, victòria d'etapa per a Sella. És increïble el cas d'aquest corredor italià que tampoc tenia un palmarès impressionant però que marxarà del Giro amb les tres etapes més dures de la prova a la butxaca. Segon ha estat el veterà Simoni, que ha fet un atac de ràbia a l'Aprica, i tercer, el català Joaquim Rodríguez, impedint que Riccò agafés cap bonificació que li permetés superar Contador.

Sobre el paper, Contador hauria de mantenir els quatre segons sobre Riccò i fins i tot augmentar-los, ja que és millor contra el crono que l'italià, però amb una diferència tan escassa no podrà cantar victòria abans d'hora.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut