Barcelona

Contactes entre Montilla i Mas per preparar la resposta a la sentència de l'Estatut

La possible imminència de la sentència sobre l'Estatut ha posat en alerta els partits catalans, que van prenent posicions. El govern i CiU han obert contactes al més alt nivell, entre el president de la Generalitat, José Montilla, i el de CiU, Artur Mas, de cara a consensuar una resposta institucional unitària. Així ho ha confirmat el portaveu parlamentari de la federació nacionalista, Oriol Pujol. Esquerra Republicana, mentrestant, insta els partits a explicar ja el seu full de ruta posterior a la sentència.

Actualitzat
Tant el PSC com CiU prefereixen no revelar eventuals acords entre el president Montilla i Artur Mas sobre una resposta conjunta. I el govern es limita a vaticinar que una sentència adversa perjudicarà la relació de Catalunya amb Espanya. En aquest sentit, el conseller d'Interior i Relacions Institucionals, Joan Saura, ha exigit respecte pel text aprovat en referèndum pel poble e Catalunya i ha advertit que "vulnerar aquest resultats incrementarà la desafecció cap a l'Estat". 

Per la seva part, la republicana Anna Simó ha demanat a la resta de partits que avancin l'estratègia que seguiran. Oriol Pujol, de CiU, adverteix que una votació article per article empitjorarà la sentència. I el PSC ha insistit que no estan disposats a renunciar a res. 

Les declaracions s'han fet abans que se sabés que el Constitucional no reprendrà fins dilluns el debat sobre la sentència de l'Estatut. 


NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut