Consulta les notes de tall de la universitat: les més altes cada vegada ho són més
Gairebé 6 de cada 10 universitaris entren a la primera opció demanada
Consulta les notes de tall de la universitat: les més altes cada vegada ho són més
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Barcelona

Consulta les notes de tall de la universitat: les més altes cada vegada ho són més

Gairebé 6 de cada 10 universitaris entren a la primera opció demanada

Irene Vaqué Reig/Xavier Serra/Sandra Rierola Actualitzat
TEMA:
Universitat

Per desè any consecutiu, el doble grau de Física i Matemàtiques és la carrera per la qual es necessita una nota més alta per entrar-hi: un 13,566 a la UAB i un 13,546 a la UB, que n'ofereixen només 20 places cadascuna.

En els dos casos ha pujat la nota de tall respecte a l'any passat, quan eren un 13,469 i un 11,010, respectivament. I això, venint de dos cursos en què els estudiants de batxillerat han hagut de seguir la major part dels estudis des de casa, per la pandèmia.

En tercer lloc hi ha Matemàtiques a la UPC. Cal un 13,218 per seguir aquests estudis, per als quals s'ofereixen 50 places, una nota que també ha pujat respecte al 2020.

La quarta nota de tall més alta és per a Medicina de la UB a l'Hospital Clínic, amb un 13,146, superior al 12,659 de l'any passat. Aquest curs s'hi han ofert 172 places.

La segueixen uns altres estudis de Medicina, els que ofereix la UPC; els Estudis Internacionals d'Economia i Empresa en anglès a la UPF, el doble grau d'Enginyeria Informàtica i Matemàtiques a la UB; Medicina a la UB a Bellvitge; Enginyeria Física a la UPC i el doble grau de Física i Química a la UAB.

Els estudis sanitaris, els més demanats

Les demandes dels estudiants catalans tampoc no han variat i hi apareixen diverses titulacions sanitàries.

Medicina al Clínic continua sent la carrera amb més aspirants. La van sol·licitar en primera opció 1.764 persones, de les quals només 172 podran entrar-hi.

Psicologia a la UB és la segona carrera amb més demanda, amb 1.185 sol·licituds per a 480 places i una nota de tall de 9,874, seguida d'Administració i Direcció d'Empreses a la UB, en què gairebé 300 aspirants quedaran fora.

Estudiants fent cua durant els exàmens de selectivitat 2021 al Campus Montilivi de Girona
Gairebé 6 de cada 10 universitaris entren a la primera opció demanada (Europa Press/Glòria Sánchez)

En cinquè lloc repeteix Infermeria a Bellvitge, una de les novetats de l'any passat en el rànquing. La segueixen Psicologia a la UAB; Enginyeria Informàtica a la UPC, i Dret a la UB.

El novè estudi més demanat, i que entra en la llista de més sol·licituds, és Odontologia a la UB, amb 680 aspirants per a 120 places, i tanca el rànquing Medicina a la Rovira i Virgili.

Més preinscrits, menys assignats en primera opció

Aquest any van fer la preinscripció universitària 56.529 estudiants, una xifra superior a la del 2020, que no arribava a 55.000. I ha baixat una mica, d'un 61 a un 58%, el percentatge de persones que han entrat en primera opció. És a dir, que són gairebé sis de cada deu o, dit en xifres absolutes, arriben a 26.100 aquest any.

De tots els preinscrits, pràcticament vuit de cada deu (el 79,46%) han aconseguit plaça, una xifra que també ha caigut lleugerament respecte a l'any passat.

Aquest any destaca l'increment d'estudiants que han superat la prova per entrar a la universitat per a més grans de 25 i 45 anys. Són 834, un 38,54% més que el 2020, quan van ser 602.
 

Consulta les notes de tall d'aquest juliol 2021

 

 

ARXIVAT A:
Universitat Educació

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut