Persones passejant pel carrer Major de Puigcerdà, amb menys afluència de gent pel confinament perimetral
Persones passejant pel carrer Major de Puigcerdà, amb menys afluència de gent pel confinament perimetral (Albert Lijarcio/ACN)

Consulta què pots fer i què no amb les restriccions anti-Covid

Hi ha confinament municipal de dilluns a diumenge, les botigues grans estan tancades i els caps de setmana només poden obrir les essencials

RedaccióActualitzat

El govern ha aprovat un "pla de xoc" per aturar el creixement de contagis, que s'ha disparat les darreres setmanes.

La decisió s'ha pres després que els indicadors de la malaltia han empitjorat considerablement. Cada cop hi ha més casos positius, el risc de rebrot s'enfila i augmenta la pressió als hospitals.

Què es pot fet i què no a Catalunya amb les noves mesures de prevenció, que van entrar en vigor el 7 de gener i s'han allargat diverses setmanes. Consulta'n el detall en el la publicació del DOGC.


Torna el confinament municipal

Hi haurà confinament municipal de dilluns a diumenge, amb les excepcions habituals, per poder visitar familiars vulnerables o anar a la feina.


Restriccions al comerç

Pel que fa al comerç, les botigues de més de 400 metres han de tancar. Així, doncs, els centres comercials tornen a abaixar les persianes.

Durant el cap de setmana, també han de tancar totes les botigues no essencials.

Les noves mesures afecten a la mobilitat i al comerç
Les noves mesures afecten la mobilitat i el comerç (CCMA)


Esport només a l'aire lliure

L'esport només es pot fer a l'exterior. Els gimnasos i altres centre esportius han de tancar portes fins al 17 de gener, com a mínim. En excepció de les piscines, que sí que podran obrir amb control d'accés.

Es permet l'esport federat a l'aire lliure. També es permeten activitats esportives individuals --en cas, entre municipis limítrofs--, així com la pràctica esportiva a l'exterior amb grups de menys de 6 persones.

Les noves mesures també limiten les activitats esportives i les extraescolars
Les noves mesures també limiten les activitats esportives i les extraescolars (CCMA)


Sense extraescolars fora del grup bombolla

Les activitats extraescolars només estan permeses dins del grup bombolla. És a dir, totes les activitats que es fan fora del centre escolar queden prohibides. També queden suspeses les activitats de lleure.

Tot i això, les escoles obriran, tal com estava previst, l'11 de gener.

 

Sense canvis a la restauració

No hi ha modificacions relatives a la restauració. Bars i restaurants només poden obrir de 7.30 a 9.30 del matí i de 13.00 a 15.30 de la tarda.

Dins d'aquest horari, les terrasses de bars i restaurants es mantenen obertes i l'aforament a l'interior dels locals es limita al 30%. Els clients han de portar mascareta en tot moment i només se la poden treure per menjar o beure, no durant tota l'estona.

Els establiments que fan menjar per emportar-se també poden obrir de 19.00 a 22.00, i fins a les 23.00 per fer repartiment a domicili.


La cultura i els actes religiosos continuen amb restriccions

A la cultura es mantenen les condicions actuals, d'un aforament del 50%, sempre que no se sobrepassin les 1.000 persones, si és a l'exterior o en un espai ben ventilat. Això sí, el confinament municipal impedirà el desplaçament a una altra població.

Els actes religiosos tenen un límit d'aforament del 30%, sempre que tampoc se superin les 1.000 persones si és a l'aire lliure o amb ventilació òptima.


Es manté el toc de queda

Es manté el confinament nocturn entre les 10 de la nit i les 6 del matí, amb l'excepció de desplaçaments essencials.


Reunions i trobades només de 6 persones

Continua la prohibició de reunions de més de 6 persones, llevat que es tracti de convivents i no se superin dues bombolles de convivència.

A les trobades a l'aire lliure no es permet el consum de menjar i beure.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19
Anar al contingut