Primer pla del camí de tova fet en el marc del taller del curs Art i Territori de la Universitat d'Estiu a Agramunt, amb l'artista Mon Gom…
Primer pla del camí de tova fet en el marc del taller del curs Art i Territori de la Universitat d'Estiu a Agramunt, amb l'artista Mon Gomis, al fons, el 6 de juliol de 2017.(Horitzontal)

Construeixen un camí de tova que uneix les fundacions Guinovart i Viladot a Agramunt

Actualitzat

ACN Agramunt.-Els alumnes del curs Art i Territori de la Universitat d'Estiu de la Universitat de Lleida (UdL) han realitzat aquest dijous un dels tallers més esperats de la programació que ha consistit en construir un camí de tova que ha unit les fundacions Guinovart i Viladot d'Agramunt (Urgell). 'Sensafi' és el títol d'aquest taller col·laboratiu que han dut a terme els 16 alumnes inscrits al curs sota la direcció de la pintora i gravadora vallenca, Mon Gomis. Aquesta acció sobre el paisatge urbà s'ha concebut com un homenatge als dos artistes i una aproximació al territori cercant una fusió del concepte d'infinit, tant proper al poeta Guillem Viladot, amb la matèria - la terra i la palla - tant present en l'obra de Josep Guinovart.

Gomis ha explicat que ella treballa sobre el concepte de ''l'infinit'' i per això el camí dibuixa precisament aquest símbol matemàtic mitjançant la fusió de terra, palla i aigua; uns elements que eren utilitzats per Guinovart en la seva obra, mentre que el concepte d'infinit formava part de l'obra de Viladot. Segons Gomis, ''l'art és infinit, no té fronteres i perdura a través del temps'', i aquesta obra ''efímera'' vol ser un homenatge als dos artistes.Per construir el camí de 100 metres que separa ambdós espais s'han fet servir uns 3.000 quilos d'argila i 200 de palla que, barrejats amb aigua, han format la tova amb què s'ha construït el trajecte ''d'infinits''. A banda dels alumnes del curs Art i Territori també han participat a l'acció infants i joves de les estades d'estiu d'Agramunt i d'un camp de treball. Està previst que l'obra aguanti al terra dels carrers que hi ha entre les dues fundacions fins al proper diumenge i després es retirarà amb aigua.

Anar al contingut