Tarragona

Constaten la bona conservació de les restes del general Prim a Reus

Els treballs previs a la restauració del mausoleu del general Prim, a Reus, constaten el bon estat de conservació de les restes embalsamades, segons fonts municipals. L'Ajuntament de Reus, a través de la societat municipal Serveis Funeraris Reus i amb el suport del Departament de Cultura, va començar el 4 d'octubre els treballs per estudiar l'estat de conservació del mausoleu del general Prim, ubicat al cementiri general de Reus. Els treballs són previs a la futura restauració del conjunt monumental, i el primer informe sobre l'actuació constata el correcte estat de conservació de les restes embalsamades del general.

Actualitzat
Coincidint amb l'obertura del sarcòfag, l'alcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez, i la presidenta de Serveis Funeraris Reus, Empar Pont, han presidit avui un acte institucional de reconeixement al qual han assistit descendents directes del general Prim, com Carlos Muntadas-Delgado, duc de Castillejos, i Jaime Muntadas-Prim, comte de Reus.

També hi han acudit la historiadora i secretària de la societat Bicentenari del General Prim, María José Rubio, i el conservador restaurador del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, Pere Rovira. Les conclusions extretes fins al moment de l'estat de conservació del conjunt monumental corresponen a l'observació visual dels diferents elements que el componen, i falten encara els resultats de les anàlisis de les mostres dels diferents materials i patologies que té el monument.
Anar al contingut