Congrés, comunitats i ajuntaments s'afegeixen al minut de silenci

Incidents a la concentració de Vic pels cartells contra els musulmans que portaven Josep Anglada i altres membres de Plataforma Vigatana

Actualitzat

Els diputats del Congrés han guardat un minut de silenci aquest migdia en memòria de les 14 víctimes mortals i els ferits en els atemptats de Barcelona i Cambrils. A la porta dels Lleons i amb la bandera a mig pal, la presidenta del Congrés, Ana Pastor, i desenes de diputats han fet un homenatge a les víctimes. Pastor ha dit que "els terroristes no podran amb els demòcrates". El Senat i el palau de La Moncloa s'han sumat també al minut de protesta.

A Madrid també s'han fet minuts de silenci davant l'ajuntament i la seu del govern de la comunitat i davant les seus de diversos partits polítics.

Altres ajuntaments, com el de Saragossa, Bilbao i Sant Sebastià, i comunitats autònomes s'han afegit a l'homenatge:

 

 

 

Els municipis catalans reten un minut de silenci

Davant les seus consistorials de la majoria de municipis catalans s'han fet concentracions de repulsa contra els atemptats i s'han guardat minuts de silenci en record a les víctimes.

A Cambrils, lloc d'un dels atemptats d'ahir, s'han fet cinc minuts de silenci en què han participat gairebé un miler de persones. L'alcaldessa de la població, Camí Mendoza, ha lloat la rapidesa i l'eficiència dels cossos de seguretat, que van impedir una tragèdia pitjor. Mendoza ha assegurat que, tot i la consternació i el dol, Cambrils començarà a "partir d'ara" a recuperar la normalitat. A la protesta silenciosa de Cambrils s'han sumat diversos diputats del Parlament de Catalunya.

A Alcanar, on aquesta setmana s'ha registrat dues explosions que els Mossos relacionen amb els autors dels atemptats a Barcelona i Cambrils, també s'ha fet una concentració contra el terrorisme. A les dotze del migdia, centenars de persones s'han aplegat davant la plaça de l'Ajuntament per condemnar els atemptats.

Incidents a la concentració de Vic

Un miler de persones s'ha concentrat al migdia a la plaça Major de Vic, davant l'Ajuntament, per mostrar el seu rebuig al terrorisme i la solidaritat amb les víctimes mortals i els ferits. La mobilització ha estat encapçalada per l'alcaldessa, Anna Erra, acompanyada per un gran nombre de regidors del consistori.

Poc abans de les 12 s'ha viscut un petit incident amb el regidor de Plataforma Vigatana, Josep Anglada. Ell i alguna persona més han mostrat cartells amb una imatge d'una mesquita i el símbol de prohibició a sobre. Alguns ciutadans els han demanat que els retiressin i regidors del consistori s'han posat davant per tapar-los. Anglada ha insistit a mostrar el cartell i un dels regidors li ha pres el paper. El regidor de Plataforma ha intentat recuperar-lo i s'han viscut algunes empentes que no han tingut més transcendència.

Els cartells que han estat l'origen dels incidents demanaven fer fora els jihadistes de Catalunya. És una imatge cedida per Marc Camacho:

 


           

 

 

Anar al contingut