Confusió entre les docents embarassades: no poden començar el curs i no tenen la baixa
Confusió entre les docents embarassades: no poden començar el curs i no tenen la baixa

Confusió entre les docents embarassades: no poden començar el curs i no tenen la baixa

Àgata Fàbregas Gomis/Iacma Monterde Segura Actualitzat
TEMA:
Coronavirus
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Unes 150 docents que estan embarassades es troben en una situació peculiar ara que ha començat el curs escolar. Denuncien que a algunes no se'ls autoritza la baixa laboral, tot i la recomanació dels metges de riscos laborals. Salut assegura que es valoren les condicions de cada cas i Educació ha dit que se'ls adaptarà el lloc de treball.

Marta Cabané, mestra d'educació física, no ha pogut començar el curs. Hauria d'estar fent classes en una escola de Girona, però tot just hi ha treballat 5 dies. La Marta està embarassada, i la metgessa de riscos laborals li ha fet demanar la baixa a partir del moment en què els centres s'han omplert d'alumnes. Salut, però, l'hi ha denegat. Ara ella es troba que no pot anar a treballar, però tampoc té la baixa. Mentrestant, a l'escola ja li ha arribat un substitut:

"El Departament ens considera grup vulnerable però en canvi, qui ha de gestionar les baixes, no. Les incoherències es van sumant a mesura que passen els dies: a uns serveis territorials hi ha casos a qui se'ls hi ha donat la baixa per incapacitat laboral, a altres no..."

 

L'Institut Català d'Avaluacions Mèdiques assegura que es valora cada cas tenint en compte que escoles i instituts no es consideren zones d'alt risc.

Casos com el de la Marta van aflorant des de dilluns. Unes 150 docents embarassades comparteixen una situació semblant a través de les xarxes.

 

Txell Sánchez, portaveu del col·lectiu de docents embarassades demana que algú els informi de com queda la seva situació:

"Ara mateix no tenim certesa de si cobrarem o no aquests dies que no estem anant a treballar perquè no ens deixen, però alhora no tenim cap cobertura, cap incapacitat laboral. Si és que cobrem, qui ens pagarà? No estem dient que no volem anar a treballar, ens estem queixant de la situació d'incertesa i de falta de claredat."

Educació assegura que una docent a qui se li hagi denegat la baixa no es troba en cap situació irregular, que s'estan revisant els casos de manera individual, i se'ls adaptarà el seu lloc de treball.

 
ARXIVAT A:
Coronavirus Educació

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut