Cues per accedir en botigues de Barcelona el primer dia de restriccions

Confusió entre les botigues de més de 400 metres el primer dia de noves restriccions

Unes quantes han obert limitant la zona de compres a aquesta superfície, però Empresa recalca que no ho poden fer

RedaccióActualitzat

Dia 1 de les noves restriccions imposades per frenar la incidència de la Covid i confusió entre les botigues de més de 400 metres quadrats. Unes quantes han obert limitant la zona de compres a aquesta superfície, tal com ja es va fer en la desescalada. Però unes altres han tancat totalment.

El motiu és que, per alguns, el decret no acaba de deixar clar què es pot fer i què no. No especifica que no es pugui reduir la superfície i, per tant, hi ha comerços que han interpretat que ho podien fer. La Conselleria d'Empresa, però, ha recalcat que no es pot obrir ni limitant l'espai.

Els locals de més de 400 metres quadrats que sense cap mena de dubte poden obrir són els d'informàtica i comunicacions, serveis considerats essencials.

I un altre cas: uns grans magatzems que no poden vendre roba ni sabates, però hi entren clients. El motiu és que sí que es pot comprar al supermercat, a la secció de menjar per emportar-se o a la parafarmàcia, perquè són productes essencials.

El que no veu alterada la seva rutina, de moment, és el petit comerç. Continua podent obrir, però només de dilluns a divendres. El cap de setmana ha de tancar, just quan comencen les rebaixes.

I és que l'entrada en vigor de les restriccions ha coincidit amb el començament oficial de les rebaixes i amb l'endemà de Reis, un dia en què tradicionalment molta gent va a canviar regals.

Aquest ha estat l'ambient al centre de Barcelona en aquest primer dia de restriccions:

Plaja d'Aro, sense clients pel confinament municipal

El primer dia de confinament municipal afecta de ple el comerç de municipis com Platja d'Aro, que viuen bàsicament dels clients que reben de fora. S'hi veien els carrers gairebé buits, botigues tancades i locals per llogar.

Els comerciants de Platja d'Aro veuen negre el futur i és per això que dissabte faran una aixecada de persianes simbòlica per protestar contra les restriccions.

En aquesta crònica t'expliquem com han viscut el dia els comerciants d'aquest municipi:

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Comerç
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut