Entrada de camions amb contenidors al port de València
Entrada de camions amb contenidors al port de València (Foto: Google Maps)
València

Confisquen més de 40 quilos de cocaïna al port de València que tenien com a destí les Franqueses del Vallès

L'Agència Tributària i la Guàrdia Civil han detingut cinc persones

RedaccióActualitzat

L'Agència Tributària i la Guàrdia Civil han detingut cinc persones a Barcelona i Tarragona en una operació contra el tràfic de drogues al port de València. Els agents han confiscat més de 40 quilos de cocaïna que tenien com a destí les Franqueses del Vallès, al Vallès Oriental. La droga estava amagada en un contenidor amb 1.500 capses de cartró amb pinyes procedents de Costa Rica. Per ocultar la cocaïna, l'havien impregnat en 202 làmines que anaven a dins de les capses.

Les investigacions van començar el 2 de setembre. Va ser llavors quan uns agents de la Duana de València van inspeccionar un contenidor sospitós durant un dels controls rutinaris i van trobar a la base d'algunes capses unes làmines. Cadadascuna estava formada al seu torn per quatre sublàmines amb una substància que, quan van aplicar-li el reactiu químic, van veure que era cocaïna.

Després d'aquest descobriment, es va posar en marxa la investigació que va portar a fer tres registres domiciliaris als pobles de les Franqueses del Vallès, el Pla de Santa Maria i el Pla del Penedès. Els policies van trobar que l'entramat empresarial que havia organitzat el trasllat de la droga es trobava al poble del Vallès Oriental. La droga la té ara guardada l'Àrea de Sanitat de la Subdelegació del Govern fins que el jutjat n'ordeni la destrucció.

Anar al contingut