Josep Anglada, davant dels jutjats de Vic, el juliol del 2017 (ACN)
Josep Anglada, davant dels jutjats de Vic, el juliol del 2017 (ACN)

Confirmen la presó a l'exlíder de PxC Josep Anglada i no pot presentar-se el 26M

Sis dies abans de les eleccions, l'Audiència de Barcelona l'inhabilita per haver amenaçat un militant d'Arran

RedaccióActualitzat

L'Audiència de Barcelona condemna de manera ferma l'exlíder de Plataforma per Catalunya Josep Anglada a dos anys de presó i inhabilitació per un delicte d'amenaces a un menor, militant d'Arran, l'any 2013. Per tant, el dirigent d'extrema dreta i candidat actual de Som Identitaris a l'Ajuntament de Vic, queda exclòs de la cursa electoral de les municipals del dia 26, segons ha acordat la Junta Electoral de Zona. Es consideraran nul·les les paperetes on aparegui el seu nom.

Anglada, que continua sent regidor del consistori de la capital d'Osona, no es podrà presentar per la seva nova formació després de perdre el control de Plataforma per Catalunya. El polític va presentar recursos, però l'Audiència ha ratificat la sentència.

Aquesta decisió suposa que Josep Anglada deixarà de formar part de l'Ajuntament de Vic després d'haver-hi estat els últims 16 anys.

Arran ha celebrat la resolució, que la publica en el seu compte de Twitter:


Durant el judici de l'11 de juliol del 2017, Anglada es va emparar en la llibertat d'expressió i va negar que les piulades fossin amenaçadores.

ARXIVAT A:
Extrema dretaEleccionsEleccions municipals 26M
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut