Girona

Confirmen la condemna de 18 anys de presó per a l'assassí de la cuinera de Sils

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha confirmat íntegrament la sentència de l'Audiència de Girona que va condemnar a 18 anys de presó Llorenç Morell, el marit de la cuinera de Sils, Consol Galceran. Els fets van passar el juliol de 2005, quan la veïna de Sils, Consol Galceran, de 55 anys, va morir apunyalada pel seu marit després d'haver patit un accident de trànsit quan es dirigia a la feina. El TSJC considera que l'acusat va actuar de forma sorprenent i enganyant la seva dona quan la va apunyalar primer per l'esquena estant amb ella al vehicle, per posteriorment clavar-li fins a nou punyalades més per assegurar-se la seva mort.

Actualitzat
L'homicida, Llorenç Morell, va ser condemnat l'octubre passat, en virtut del veredicte d'un jurat popular, a la pena de 18 anys de presó per un delicte d'assassinat amb traïdoria amb l'agreujant de parentiu. Així mateix, la sentència va establir una indemnització de 85.200 euros per a la família de la cuinera.

Durant els tres mesos que va durar la investigació, el processat es va dedicar a obstaculitzar-la aportant dades falses, mentint i fins i tot destruint proves, i no va ser fins que va ser detingut que va confessar el crim. Per aquest motiu, el Tribunal Superior considera que la confessió "no va ser rellevant per a l'aclariment dels fets" i, en conseqüència, rebutja aplicar-li l'atenuant.
Anar al contingut