Una persona amb mascareta passa davant de l'Òpera de Sydney
Una persona amb mascareta passa davant de l'Òpera de Sydney (EFE/Mick Tsikas)

Confinen Sydney dues setmanes l'endemà de detectar 29 casos de la variant delta

L'ordre de confinament afectava primer tres districtes i ara s'ha ampliat a tota la ciutat, la més gran d'Austràlia, i a les zones limítrofes

Actualitzat
TEMA:
Confinament

Austràlia torna a donar mostres d'actuar ràpidament davant del risc de contagis de Covid, ara vinculats a la variant delta.

Divendres, el govern de l'estat de Nova Gal·les del Sud va anunciar que confinava tres districtes de Sydney durant una setmana. L'endemà, després de registrar 29 positius amb aquesta variant, les autoritats han endurit el confinament.

La nova ordre amplia la mesura a tota la ciutat de Sydney, amb cinc milions d'habitants, i a zones limítrofes durant dues setmanes.

Les restriccions només permeten sortir de casa per comprar menjar o productes essencials o per anar a treballar i estudiar, quan no és possible fer-ho a distància. Altres excepcions són per raons mèdiques i fer esport sempre que sigui en grups de menys de deu persones.

Carrers buits a Sydney després del nou confinament
Carrers buits a Sydney després de la nova ordre de confinament (EFE/Mick Tsikas)

Els últims dies s'han detectat una vuitantena de casos, per la propagació ràpida de la variant delta. És una xifra alta en un país que, des de fa mesos, viu en una situació normalitzada que només es trenca amb confinaments breus i localitzats per controlar els brots.

Les xifres de vacunació són molt baixes. Només un 5% dels habitants han rebut la pauta completa en un país que supera els 25 milions d'habitants.

Des que va començar la pandèmia, Austràlia ha registrat uns 30.400 casos i 910 morts.

Altres estats

Austràlia no és l'únic exemple on la ràpida propagació de la variant delta de la Covid-19 ha frenat les mesures de relaxament. En alguns casos, fins i tot han fet marxa enrere i han tornat a les restriccions.

Bangladesh també ha anunciat un confinament extremadament sever a partir de dilluns.

Israel ha tornat a imposar la mascareta deu dies després de retirar-la. Al país número 1 del món pel que fa a la vacunació de la població, la mascareta torna a ser obligatòria a l'interior.

Al Regne Unit van allargar un mes les restriccions i la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha advertit als 27 del risc de fer una desescalada massa ràpida.

A Portugal, el govern ha aturat la desescalada després de comprovar que el 60% dels contagis són de la variant delta, i Lisboa acumula dos terços dels infectats.

Alemanya ha restringit les arribades de Portugal i Rússia, i el ministre de Sanitat, Jans Spahn, ha demanat prudència aquestes vacances: "Que un estiu irresponsable no doni lloc a una tardor problemàtica."

ARXIVAT A:
Confinament Covid-19 Coronavirus
Anar al contingut