Confinen onze barris de Pequín per un rebrot de Covid-19 en un mercat majorista
Un treballador prohibeix l'entrada al mercat de Jingshen, un dels sis mercats tancats pel rebrot (Reuters/Thomas Peter)

Confinen onze barris de Pequín per un rebrot de Covid-19 en un mercat majorista

Alguns mitjans apunten que l'origen del contagi podrien ser les taules de fusta utilitzades per tallar salmó importat

RedaccióActualitzat

Pequín torna a estar en situació d'alerta per un rebrot de Covid-19. Les autoritats han confinat onze barris de la capital xinesa després de detectar contagis als voltants del gran mercat majorista de Xinfadi, que ha tancat aquesta matinada. Cinc mercats més també han abaixat les persianes. Han tancat totes les escoles i llars d'infants que hi ha a la vora.

L'objectiu és evitar una segona onada de la pandèmia després de detectar 45 positius en els més de 500 testos que han fet prop del mercat. D'aquests 45 positius, almenys nou han mostrat símptomes de la Covid-19.

La capital xinesa ha suspès també els esdeveniments esportius i el turisme provinent d'altres províncies. Les autoritats sanitàries del país asseguren que la meitat dels contagis detectats procedeixen de l'exterior.


Retiren el salmó a Pequín

El president del mercat majorista de carn de Xinfadi ha explicat que el virus s'ha detectat en les taules de fusta que es fan servir per tallar el salmó importat, segons informen alguns mitjans com el Beijing Youth Daily o el Global Times. Les principals cadenes de supermercats, com Wumart i Carrefour, han decidit eliminar totes les existències de salmó a Pequín.

 

A més del mercat de Xinfadi, les autoritats han tancat també cinc mercats més de la capital especialitzats en carn i peix per evitar focus de contagi.

Es tracta d'una mesura que podria provocar desproveïment d'aliments, però des del govern s'afirma que ja s'estan prenent les mesures oportunes en el cas que hi hagi una allau de compres compulsives.
 

Confinen onze barris de Pequín per un rebrot de Covid-19 en un mercat majorista
Parades de carn del mercat de Xinfadi (Reuters/Tingshu Wang)
Confinen onze barris de Pequín per un rebrot de Covid-19 en un mercat majorista
Ciutadans amb mascareta a l'entrada d'un dels mercats afectats pel rebrot (Reuters/Thomas Peter)


Més enllà dels possibles problemes alimentaris, Pequín suspèn la reobertura dels centres escolars per als més petits, les llars d'infants i els tres primers cursos de primària. També ha ajornat el pla perquè els cinemes reprenguin l'activitat.

El govern xinès ja havia advertit de la possibilitat que hi hagués rebrots. I es vol remarcar des dels responsables sanitaris que la Covid-19 continua "amenaçant" els ciutadans, tal com avisa Jian Zhou, president de l'Hospital de Xuhui, a Xangai:

"El virus no s'ha erradicat. Continua entre nosaltres. Per això és inevitable que estigui present en algunes cadenes de transmissió local. La bona notícia és que ara sabem més sobre el coronavirus i que tenim els protocols necessaris per acotar, controlar i rastrejar aquests focus."


Aquest dijous hi va haver el primer contagi a la Xina dels últims 18 dies. Ara mateix hi ha actius 74 casos del virus del total de 83.075 confirmats des del començament de la pandèmia, que ha causat 4.634 víctimes mortals.

Tot i que l'origen de la Covid-19 va ser la ciutat xinesa de Wuhan, ja hi ha 17 països a tot el món on hi ha hagut més infectats que al gegant asiàtic.

ARXIVAT A:
Coronavirus SalutXina
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut