Vista general d'Auckland
Els habitants d'Auckland tornen a estar confinats com a prevenció

Confinen la ciutat més gran de Nova Zelanda per tres positius de Covid en una família

La mesura durarà tres dies i a la resta del país també s'hi han establert restriccions

Xavier DuranActualitzat

La ciutat d'Auckland, a Nova Zelanda, ha quedat confinada des de la mitjanit d'aquest diumenge -migdia a Catalunya- per tres positius de coronavirus en una mateixa família.

Ho ha anunciat la primera ministra Jacinda Ardern, després que aquest diumenge mateix es detectessin els tres positius. Ardern ha dit que el seu govern prendria mesures "dures i ràpides".

Auckland, la ciutat més gran del país, amb més de 1,6 milions d'habitants, ha entrat en el nivell 3 de restriccions. Durant tres dies no es podrà entrar ni sortir de la ciutat, tothom que pugui haurà de treballar des de casa i les escoles només obriran per a fills de treballadors essencials.

Restaurants, cinemes, gimnasos, museus i altres establiments públics es mantindran tancats perquè no s'hi pot garantir la distància física de seguretat. Es permetran reunions de fins a deu persones, però només en casaments i funerals.

En canvi, supermercats i gasolineres estaran oberts per evitar acumulacions de gent.

Les mesures tindran una durada de tres dies, però Ardern ha afirmat que se'n faran revisions cada 24 hores.

La resta de Nova Zelanda estarà en el nivell 2, també durant tres dies, amb límits a les trobades i amb mascaretes obligatòries en el transport públic.
 

Tres membres d'una mateixa família

El positiu es va produir en tres membres d'una família -mare, pare i filla- i un quart membre ha donat negatiu, però s'ha quedat aïllat a casa amb la resta.

La mare treballa en el servei de bugaderia de LSG Sky Chefs, una de les empreses més grans del món dedicades a fer menjar per a línies aèries.

La filla estudia en un institut que estarà tancat dilluns i dimarts. Cinc mestres i 28 estudiants són contactes propers de la noia i la resta són possibles contactes casuals. A tots se'ls ha demanat que s'aïllin.

Auckland no estava sota confinament des de l'agost, quan es va prendre aquesta mesura perquè s'hi van detectar quatre casos de Covid.

Quant a Nova Zelanda en conjunt, dissabte va registrar la primera mort, en cinc mesos, d'una persona amb coronavirus, si bé la defunció no s'ha atribuït oficialment a la Covid.

Fins ara, a Nova Zelanda s'han registrat 2.330 infeccions, cosa que significa 466 casos per milió d'habitants. Ha registrat 25 morts, és a dir, 5 per milió d'habitants. Es considera un dels països on la gestió de la pandèmia ha estat més eficaç.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Nova Zelanda
Anar al contingut