Barcelona

Confinen dues residències universitàries de Barcelona per brots de Covid

En una de les dues residències hi ha una seixantena de casos positius de coronavirus

RedaccióActualitzat

Uns dos-cents estudiants universitaris que resideixen al col·legi major Penyafort-Montserrat de Barcelona estan en quarantena i confinats fins al 20 d'octubre pels casos positius detectats al centre.

Fins ara, una seixantena de residents han donat positiu en el test de detecció de la Covid i la resta d'estudiants que hi viuen han de fer 10 dies de quarantena.

Dels 350 joves del Col·legi, 200 estan aïllats a les habitacions, on els porten els àpats, i només comparteixen els lavabos. Uns per als positius de Covid i uns altres per als contactes estrets.

Èlia Bielsa Mas i Sara Kreischer Casas són dues estudiants d'aquesta residència. Expliquen que estaven pendents del resultat de les proves d'una amiga que, finalment, ha donat positiu. A elles no els faran la prova fins aquest dimarts.

"Portem dos dies i la veritat és que és una mica agobiant, tot. Però és el que hi ha. A aguantar fins al dia 20 i que tot vagi bé i puguem tornar el més aviat possible a la normalitat."

Una estudiant confinada al col·legi major Penyafort-Montserrat

El col·legi major Penyafort-Montserrat té 420 places per a residents en habitacions individuals i compartides. Com que la detecció del brot ha coincidit amb el cap de setmana llarg del 12 d'Octubre, gairebé la meitat dels residents són fora del recinte i hauran de seguir la quarantena des del lloc on siguin ara mateix.

La directora dels col·legis majors de la UB -també del Penyafort-, Montse Lavado, ha explicat que tots els alumnes es troben bé, que se'ls ha pres la temperatura que cap d'ells té febre. De fet, només alguns presenten altres símptomes lleus de la Covid. Els estudiants, ha dit, estan tranquils i tancats a les seves habitacions.

Ha explicat que a la residència no es poden mantenir grups "bombolla" tancats perquè molts estudiants coincideixen a la facultat o fan activitats alienes al centre residencial.

 

 

Dimarts es va saber que hi havia un primer positiu. Quan es va arribar a la confirmació de més de 50 positius confirmat per PCR es van confinar tots que estaven a la residència en aquell moment, uns 200.

El brot en aquesta residència universitària es va conèixer aquest diumenge, el mateix dia que el secretari de Salut Pública de la Generalitat anunciava que en els pròxims dies s'hauran d'aplicar més mesures per frenar la Covid-19 en l'àmbit universitari. Argimon va dir que la franja entre 20 i 29 anys és la que més els preocupa, perquè és la que acumula més casos i també és la més difícil de controlar.

Salut ha confirmat que hi ha un alt nombre de positius a residències universitàries, que se n'ha fet el rastreig i que els brots estan controlats.

Residència Aleu

La segona residència universitària afectada per un brot de coronavirus és la Residència Aleu, situada també al campus universitari de Barcelona. Aquí s'hi ha detectat un brot de 16 positius i s'ha confinat tota la residència. En aquest cas, gairebé la meitat dels estudiants han marxat a confinar-se a casa seva.

La Universitat Politècnica de València va suspendre totes les classes presencials la setmana passada per l'alt nombre de contagis de Covid després d'una festa no autoritzada al col·legi major Galileo Galilei, situat dins del campus universitari.
 

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus UniversitatSalut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut