Una dona rep la visita d'un familiar a una residència (EFE/Quique García)

Confinades les residències de tota la regió sanitària de Lleida i l'Alt Pirineu i Aran

El conseller d'Afers Socials i Famílies ha anunciat que s'amplia la prohibició de visites i d'ingressos a les residències de gent gran que, des de la setmana passada, afectava el Segrià

Actualitzat

El govern ha ampliat la restricció de visites a les residències de gent gran a tota la regió sanitària de Lleida i a l'Alt Pirineu i Aran. Fins ara, la mesura afectava només la comarca confinada del Segrià, però hi ha "un punt de mobilitat" entre les dues regions sanitàries que ha aconsellat anar més enllà.

Fins que no s'aixequi la mesura, no hi podrà haver visites ni ingressos excepte si són per una urgència o estan justificades, dins de les noves mesures anunciades per frenar l'expansió de la Covid.

La decisió es pren l'endemà que Salut hagi confirmat un brot de coronavirus en una residència d'Oliana, a l'Alt Urgell, amb 26 casos positius. D'aquest total, 16 són residents i 10, treballadors del centre.

 

El conseller d'Afers Socials i Família, Chakir el Homrani, ha anunciat des de Soses que és una mesura "preventiva" per protegir "els col·lectius més vulnerables" a la Covid-19. "La Covid-19 no surt de les residències, entra a les residencies", ha dit el conseller, que ha defensat les restriccions "davant la situació que hi ha ara mateix".

També es faran unitats de convivència per assegurar internament el control de les relacions entre els usuaris.

 

A més d'això, el Homrani ha explicat que aquests dies es continuen fent els cribratges en residències del Segrià, amb la idea de fer testos a tots els usuaris i treballadors dels 33 centres de gent gran del Segrià.

ARXIVAT A:
Coronavirus Chakir el Homrani
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut