Primer pla de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, a la nova planta de generació d'estella forestal de Sant Miquel de Bale…
Primer pla de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, a la nova planta de generació d'estella forestal de Sant Miquel de Balenyà. Imatge del 27 de gener de 2017 (Horitzontal).

Conesa convoca partits i entitats sobiranistes per analitzar la sentència contra l'estelada i decidir la resposta

Actualitzat

ACN Sant Miquel de Balenyà.-L'alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa, ha anunciat aquest divendres que ha convocat una reunió amb la CUP, ERC i les entitats sobiranistes -ANC i Òmnium Cultural- per analitzar la sentència de l'estelada i "decidir quina serà la resposta". Conesa ha recordat que el consistori no ha pogut "acatar la sentència" que l'obliga a retirar definitivament l'estelada de l'espai públic perquè "hem tingut un acte de vandalisme i el pal ha quedat inoperatiu i l'estelada ha desaparegut". Uns actes que, segons l'alcaldessa, ja han estat denunciats. Conesa s'ha reafirmat en la defensa de la llibertat d'expressió i ha recordat que "la majoria de santcugatencs donen recolzament al procés català i al referèndum" i, per això, "buscarem quina és la solució que ens pugui satisfer per seguir reivindicant l'estelada a la ciutat".

La jutgessa ha ordenat aquesta setmana la retirada definitiva de l'estelada que oneja a la plaça d'Octavià de Sant Cugat del Vallès i ha donat un termini de deu dies al consistori perquè ho faci efectiu. A més, la jutgessa ha advertit a l'Ajuntament que, si la torna a penjar, estaria incomplint el mandat judicial. Es dóna el cas que recentment uns desconeguts han desmuntat el pal on oneja l'estelada i han robat la bandera, uns fets que el consistori ja ha denunciat. Conesa, en el marc d'una atenció als mitjans a Sant Miquel de Balenyà, ha anunciat que ha convocat una reunió amb els partits de la CUP i ERC i també amb les entitats ANC i Òmnium Cultural per "avaluar" el contingut de la sentència i "decidir quina serà la resposta" que es faci des del consistori. D'altra banda, la batllessa ha recordat que la sentència "no és ferma" i que l'Ajuntament ja l'ha recorreguda davant del TSJC.L'alcaldessa de Sant Cugat ha volgut deixar clar que "la majoria de santcugatencs reflectida en el plenari volem donar recolzament al procés català i també al referèndum i en aquesta línia buscarem quina és la solució que ens pugui satisfer per seguir reivindicant l'estelada a la ciutat". El litigi judicial vers l'estelada a Sant Cugat té el seu origen en recurs contenciós administratiu que Societat Civil Catalana va presentar contra l'exhibició de la bandera independentista a la Plaça Lluís Millet. El passat mes de juliol, la jutgessa va donar la raó a l'entitat i va demanar la retirada de l'estelada, però l'Ajuntament va recórrer la sentència al TSJC. Amb tot, mentre es resolgui aquest recurs, Societat Civil Catalana va demanar que s'executés la sentència provisionalment i s'ordenés despenjar la bandera, mesura que el jutge va decretar al novembre. L'Ajuntament va acatar l'ordre, però va reubicar l'estelada a la plaça d'Octavià, en una decisió aquesta setmana ha tombat la justícia, exigint la retirada definitiva de la bandera.

Anar al contingut