Coneixem la Nadia Ghulam

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

A l'"InfoK", hem visitat l'escola Infanta Isabel d'Aragó i hem conegut la història de la Nadia Ghulam. Una escriptora de l'Afganistan, un país de l'Àsia on, durant molts anys, hi ha hagut moltes guerres, i ella les ha viscut de molt a prop. Quan tenia 8 anys, va caure una bomba a casa seva i va quedar malferida, tant que va estar dos anys a l'hospital. Quan es va recuperar, es va fer passar per noi per poder treballar i ajudar la seva família.

La Nadia vestida de noi

 

Fa uns quants anys, va arribar a Catalunya per curar-se les ferides i la va adoptar una família catalana. Ara ja porta 14 anys aquí i durant aquest temps ha escrit tres llibres amb els quals podreu descobrir la seva història i aprendre coses del seu país.

La Nadia amb la seva família catalana

 

Ens acompanyeu a viatjar pels seus llibres?

 


"El secret del meu turbant" va ser el primer llibre de la Nadia. Explica com va ser la seva estada a l'hospital quan era petita i com va aconseguir fer-se passar per un noi. Voleu saber per què ho va fer? Doncs perquè al seu país havien prohibit que les dones treballessin fora de casa. Aquesta història no la va escriure sola, sinó amb l'ajuda d'una altra escriptora, l'Agnès Rotger. El llibre va ser tot un èxit i va guanyar el Premi Prudenci Bertrana, un reconeixement molt important! Ah, i la Nadia el va dedicar a la seva mare i a les dones valentes de la seva família.

 

 

El segon llibre de la Nadia es diu "Contes que em van curar", i sabeu de què tracta? Doncs sí, dels contes que la mare de la Nadia li explicava mentre ella estava a l'hospital. La majoria dels contes venen de l'Afganistan, el seu país d'origen, i són històries molt antigues que s'han anat explicant de pares a fills. Aquest llibre també ha estat escrit amb l'ajuda d'un altre escriptor, el Joan Soler.

 

 

L'últim llibre és un viatge: "La primera estrella del vespre". Després de molt de temps, la Nadia torna al seu país d'origen, l'Afganistan. I, durant el viatge, aprofita per recollir històries de dones valentes que lluiten per guanyar llibertat en un país on, a dia d'avui, encara hi ha moltes desigualtats entre homes i dones.