Una imatge de la campanya "Know Your Lemons"
Una imatge de la campanya "Know Your Lemons"

"Coneix les teves llimones", una campanya per saber detectar el càncer de mama

La campanya mostra els 12 símptomes amb els quals es pot detectar el càncer de mama

RedaccióActualitzat

El càncer de mama és el més freqüent entre les dones i el risc de tenir-ne augmenta amb l'edat. La malaltia afectarà una de cada 8 dones al llarg de la vida i en la majoria de casos es detecta entre els 45 i els 65 anys. Precisament, per prevenir el càncer de mama, en els últims mesos s'ha viralitzat una campanya mundial "Know Your Lemons" sota el hashtag #knowyourlemons.

Dissenyada per Corrine Ellsworth Beaumont i llançada per la plataforma Worldwide Breast Cancer, la campanya mostra els 12 símptomes amb els quals es pot detectar el càncer de mama. Ho fa amb dotze llimones que representen els pits. Es tracta de notar el pit dur, un enfonsament, una excoriació, una vermellor, un fluid inesperat, que surtin com uns clotets, un bony, una vena marcada, el mugró retret, un canvi en la forma o la mida i la pell de taronja.

La campanya recorda que "un tumor cancerigen és sovint dur, no es desplaça i sembla una llavor de llimona", i recorda que el millor moment per fer un examen de mama és uns dies després de tenir la menstruació.

La campanya també explica els passos necessaris que s'han de fer des que es nota algun símptoma fins a fer-se una mamografia, i en cas que hi hagi qualsevol anomalia, una biòpsia:

 

Anar al contingut