Logo de Vodafone a l'exterior de les oficines de Düsseldorf, a Alemanya (Europa Press/Federico Gambarini)

Condemnen Vodafone a pagar 6.000 euros a un particular per assetjar-lo a trucades

L'operadora assegura que va atendre la petició del demandant i que les trucades que aquest va seguir rebent eren "fraudulentes" i "no autoritzades"

RedaccióActualitzat

L'empresa Vodafone, un dels principals operadors de telefonia d'Espanya, ha estat condemnada a pagar 6.000 euros a un particular per haver vulnerat la seva intimitat i haver pertorbat el seu descans fins a perjudicar la seva salut.

La sentència, d'un jutjat de primera instància de Saragossa, assegura que l'activitat comercial desplegada per Vodafone va ser "aclaparadora i assetjadora" perquè s'ha pogut provar que les trucades rebudes pel demandant li han causat problemes de salut perquè l'han privat del "descans necessari".

El particular al qual la justícia ha donat la raó va presentar la demanda l'abril de l'any passat, després d'haver enviat nombrosos correus electrònics a Vodafone per demanar que deixessin de trucar-li i de recórrer, també sense èxit, a la mediació de l'entitat Autocontrol.

Unes gestions que la jutge ha valorat positivament com una "gran activitat" per part del demandant.

La sentència diu que l'activitat comercial de Vodafone va ser "aclaparadora i assetjadora" (iStock)

Vodafone assegura que va prendre nota de la petició d'aquest particular, i atribueix les trucades que va continuar rebent a persones "que es fan passar per Vodafone sense estar autoritzades".

En la seva defensa, la companyia afegeix que, "en moltes ocasions, les operadores es veuen perjudicades per trucades fraudulentes emeses per tercers".

Es dona la circumstància que el demandant treballa de 6 del matí a 14.30, i que sempre rebia les trucades després de dinar, quan podia descansar. Aquest fet, de retruc, va augmentar les cefalees cròniques que té.


"David contra Goliat"

El despatx d'advocats Averum celebra que la sentència "marca un abans i un després en les relacions contractuals entre particulars i grans companyies".

Tot i que no és ferma i encara pot ser recorreguda, considera també que pot "establir jurisprudència en un cas clar de David contra Goliat".

ARXIVAT A:
Consum
Anar al contingut