Captura del vídeo promocional de McFit que li ha valgut la condemna per publicitat sexista
Captura del vídeo promocional de McFit que li ha valgut la condemna per publicitat sexista
Madrid

Condemnada per publicitat sexista la cadena de gimnasos McFit

L'Institut de la Dona va demandar l'empresa per un anunci que la sentència considera que denigra les dones

RedaccióActualitzat

Condemna contra la cadena de gimnasos McFit per publicitat sexista. Un jutjat de Madrid ha donat la raó a l'Institut de la Dona, que depèn del Ministeri d'Igualtat, que el 2017 va demandar l'empresa per una campanya que, segons ha conclòs la justícia, denigra les dones. 

La demanda es va presentar contra el vídeo promocional difós a YouTube "Proud to be McFit" i la imatge publicitada en lones instal·lades en edificis i a la pàgina web de l'empresa. S'hi veien cossos femenins, amb primers plans dels glutis, que el jutge ha considerat un reclam sexista: 

"És presentat només i simplement com un cul bonic i amb connotacions eròtiques." 

La sentència també esmenta que una de les models, amb el cul també en primer pla, porta un peça de roba que no són uns pantalons esportius sinó, més aviat, una peça de llenceria que busca "captar l'atenció del públic i ensenyar el cul de forma atrevida". 

A banda d'haver de pagar les costes processals, McFit haurà de publicar la sentència condemnatòria als mitjans digitals i xarxes on es va difondre. 
 

Tot i que la sentència no és ferma, l'Institut de la Dona ha aplaudit la decisió i ha considerat que el sexisme en la comunicació contribueix tant a la discriminació de les dones com a la violència masclista: 

"L'ús del cos femení com un reclam publicitari és un dels principals factors que contribueixen a perpetuar la discriminació de les dones i la violència de gènere."

"Constitueix una crida d'atenció sobre la permanent cosificació i representació de les dones com un objecte sexual disponible, cosa que té molta més incidència de la que es percep en la transmissió d'actituds de dominació." 

La cadena McFit, que és alemanya, compta amb prop de 300 establiments arreu del món.
 

 

ARXIVAT A:
Masclisme Igualtat de gènereJudicial
Anar al contingut