L'home va ingressar a urgències del Joan XXIII i va morir a l'altura del Vendrell en un trasllat en ambulància

Condemnen l'ICS per la mort d'un pacient d'infart en el trasllat de Tarragona a Bellvitge

Els fets van passar el 2014 quan el servei d'hemodinàmica de Tarragona no funcionava durant la nit

Redacció/ACNActualitzat

El TSJC ha condemnat l'Institut Català de la Salut (ICS) per la mort d'una persona atesa per infart durant el trasllat del pacient de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona al de Bellvitge, perquè la unitat cardíaca d'hemodinàmica del centre tarragoní estava tancada en aquell horari.

Els fets van passar el 25 de desembre del 2014 i la víctima era un home de 76 anys que estava sent atès al servei d'urgències del Joan XXIII.

Després de diverses proves i d'activar el protocol per infart, unes hores més tard, al pacient el van derivar amb ambulància i va morir a l'altura del Vendrell.

La magistrada considera que hi va haver una "actuació negligent" i que es va fer amb "retard". L'ICS haurà d'indemnitzar econòmicament la família de la víctima.


Atès amb retard

La sentència apunta que el pacient va arribar entre les sis i les set de la tarda i hauria d'haver estat ingressat a la unitat d'hemodinàmica per fer una angioplàstia abans de les vuit del vespre, quan el servei es tancava, perquè ja s'havia fet l'electrocardiograma.

També assenyala que l'home va ser atès amb retard, ja que els metges primer el van tractar com si tingués un edema pulmonar agut a causa de la dificultat per respirar i un dolor toràcic abdominal.

La resolució judicial arriba gairebé nou anys després dels fets. El 2015, després de diverses protestes, el servei d'hemodinàmica de l'Hospital Joan XXIII va passar a ser de 24 hores.

ARXIVAT A:
Salut
Anar al contingut