Jerusalem

Condemnen l'exprimer ministre israelià Ehud Olmert per corrupció

L'exprimer ministre israelià Ehud Olmert ha estat condemnat a un any de llibertat condicional i a una multa de 14.800 euros per abús de confiança.

RedaccióActualitzat
L'exprimer ministre israelià Ehud Olmert ha estat condemnat a un any de llibertat condicional i a una multa de 14.800 euros per abús de confiança. 

El fet que s'hagi deixat en suspens la pena i que tampoc se'l condemni a exercir treballs comunitaris és interpretat pels analistes locals com una sentència lleu, que buidaria un dels majors obstacles per al seu retorn a la política activa.

El delicte el va cometre quan era ministre d'Indústria, Comerç i Treball, etapa en què va utilitzar el seu càrrec per afavorir un antic soci en un despatx d'advocats.

"Deixo el tribunal avui amb el cap ben alt", va dir Olmert en una breu declaració als periodistes al sortir del tribunal on va escoltar la sentència.

Olmert encara té pendent una altra acusació per haver acceptat suborns quan era alcalde de Jerusalem, entre els anys 1993 i 2003, per afavorir un polèmic projecte immobiliari.

L'exprimer ministre va ser exonerat el juliol passat en relació amb altres dos casos coneguts com "Rishon Tours" i "Assumpte Talansky", en què l'havia acusat de frau, abús de confiança i falsedat de documents, entre altres delictes.

Els escàndols de corrupció van forçar a Olmert a dimitir del seu càrrec al setembre de 2008, el que va obligar a avançar les eleccions generals a principis de 2009, que va guanyar Benjamin Netanyahu.


Anar al contingut