Barcelona

Condemnen Endesa a pagar 37,5 milions d'euros als propietaris forestals afectats pel gran incendi del Berguedà del 1994

Un jutjat de Barcelona conclou que l'origen del foc va ser el mal estat de la línia elèctrica. Va ser l'incendi més devastador de Catalunya fins al moment.

RedaccióActualitzat
Un jutjat de Barcelona ha condemnat la companyia elèctrica Endesa a pagar uns 37,5 milions d'euros a més d'un centenar de propietaris forestals i finques del Berguedà pel gran incendi que va cremar unes 26.000 hectàrees l'any 1994. A més, dues persones hi van perdre la vida. Aquest incendi va ser dels més devastadors de Catalunya.

La sentència de l'Audiència va concloure que l'incendi va ser provocat pel sobreescalfament d'una línia elèctrica que passava per Gargallà. Els propietaris afectats tenien granges, camps agrícoles o boscos a la zona afectada. Es calcula que el foc va fer danys per valor de 270 milions d'euros. Els propietaris, però, reclamaven a Endesa uns 115 milions d'euros d'indemnització. Ara, el jutjat els hi ha donat parcialment la raó.

L'any 2007 es va celebrar un judici penal contra un excap de manteniment de Fecsa-Endesa al Berguedà, però l'Audiència de Barcelona el va absoldre. El macrojudici civil va començar el novembre passat a l'auditori de la Ciutat de la Justícia i va durar un mes.

Tot i això, aquesta sentència no és ferma i es pot recórrer a l'Audiència de Barcelona.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut