La grua li havia retirat el seu cotxe per aparcar a sobre d'un voral.
La grua li havia retirat el seu cotxe per aparcar a sobre d'un voral.
Barcelona

Condemnen a un any i mig de presó l'urbà que va multar quatre grues per venjança

L'agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona va multar quatre grues per haver-se saltat, suposadament, semàfors en vermell per venjar-se que li havien retirat el cotxe al dipòsit per aparcar sobre un voral. L'Audiència ha valorat que no va actuar de manera raonable perquè estava enfonsat en una depressió a causa de problemes amb la seva parella.

RedaccióActualitzat
L'Audiència de Barcelona ha condemnat a un any i mig de presó i 450 euros de sanció l'agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona que va multar  quatre grues com a venjança perquè li havien retirat el seu cotxe al dipòsit per aparcar a sobre d'un voral del carrer Lluís Vidal.

Segons la sentència, del 25 d'octubre de 2010 al 22 de febrer de 2011, l'urbà Francesc C. va multar "com a represàlia" quatre grues municipals per haver-se saltat suposadament semàfors en vermell.

L'agent es va venjar de les grues sabent que les denúncies no eren certes: en uns casos perquè els vehicles no havien sortit a treballar i, en d'altres, perquè restaven en les cotxeres o eren en uns altres carrers.

L'urbà ha estat condemnat per un delicte continuat d'estafa en un document oficial, en actuar "abusant del seu ofici" com a agent amb els atenuants de confessió i alteració psíquica. Pel que fa al seu càrrec com a agent, ha quedat apartat durant un any i mig.

L'Audiència ha valorat que va actuar "ofuscat i amb les seves capacitats molt afectades, tant de raciocini, com d'actuació", ja que en aquell moment estava sumit en una depressió provocada per problemes amb la seva parella, i necessitava ajuda mèdica.

Segons la sentència, aquest fet ha quedat acreditat per la declaració de l'acusat en el judici celebrat el 29 d'abril de 2013 a l'Audiència de Barcelona i amb l'informe pericial que es va presentar, en què constava que patia símptomes depressius, pels quals ja estava sent tractat per psiquiatres i psicòlegs.
Anar al contingut