Condemnen a tres mesos de presó un veí de Sitges per insults homòfobs a l'alcalde
Gámez i Forns, xerraven distesament aquest migdia

Condemnen a tres mesos de presó un veí de Sitges per insults homòfobs a l'alcalde

L'acusat, que ha reconegut els fets, ha atribuït els comentaris a una situació personal "d'estrès" i a la tensió política de la tardor del 2017.

Quim BalaguerActualitzat

El judici que s'havia de celebrar aquest dilluns contra un veí de Sitges per insults homòfobs a l'alcalde, Miquel Forns, s'ha resolt amb un acord entre l'acusat i la fiscalia.

A l'inici de la vista celebrada a l'Audiència de Barcelona, l'acusat ha reconegut els fets i ha acceptat la reducció de pena proposada pel ministeri públic: tres mesos de presó, una multa de 540 euros i un any d'inhabilitació per a qualsevol ofici educatiu, docent, esportiu o de temps lliure.

El cas es remunta a l'octubre del 2017 quan Ruben Gámez va fer diversos comentaris a la pàgina de Facebook de l'Ajuntament de Sitges en què carregava contra la condició d'homosexual de l'alcalde i es burlava de la situació dels líders independentistes:

 


L'alcalde va denunciar els fets però se'n va desdir perquè l'home va disculpar-se personalment i també a les xarxes socials. Amb tot, la Fiscalia va mantenir l'acusació per un delicte contra els drets fonamentals, ja que considerava que els comentaris pretenien perjudicar la dignitat de Forns, "menyspreant" la seva orientació sexual.


Contra l'homofòbia

Aquesta és la segona vegada que Forns eleva a la justícia insults a les xarxes socials contra la seva condició d'homosexual. L'alcalde ha remarcat que el seu objectiu no és aconseguir cap condemna, sinó promoure la "tolerància zero" vers els insults o injúries a les xarxes socials.

 

"Des de les institucions públiques estem exposats a la crítica política, i benvinguda sigui, i més en un ajuntament. Però això no s'hauria de confondre mai amb la nostra vida personal o l'orientació sexual. I en aquest cas jo em vaig sentir molt molest i per això ho vaig denunciar".

 

L'alcalde i l'acusat han estat parlat distesament a l'exterior de l'edifici de l'Audiència de Barcelona. Gámez ha reconegut que es va excedir amb els comentaris publicats l'octubre del 2017, fet que ha atribuït a la "divisió" social que hi havia "els dies abans de la declaració unilateral d'independència", així com a un cert "estrès a la feina".


Ara vol ajudar

Gámez ha explicat que ja es va disculpar amb Miquel Forns en persona i per carta. Però ara vol anar més enllà i s'ofereix per ajudar a lluitar contra l'homofòbia.

 

"Em preocupava que la gent pensi que sóc un feixista o un homòfob. Sitges m'ha ensenyat a ser tolerant. Per això m'he ofert a l'ajuntament per fer xerrades sobre la tolerància per evitar aquests comportaments a les xarxes socials. Sóc el primer a admetre que he fet una cosa que no té nom i per això ara m'ajudaria ajudar".

 

ARXIVAT A:
HomofòbiaJudicial
Anar al contingut