Els fets van passar a una parròquia de Bellvitge, a l'Hospitalet de Llobregat.
Els fets van passar a una parròquia de Bellvitge, a l'Hospitalet de Llobregat.
Barcelona

Condemnen a set anys de presó un jesuïta per abusar d'un menor discapacitat

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a set anys de presó un jesuïta per haver abusat sexualment d'un menor discapacitat al qual feia classes de reforç. Els fets van passar a una parròquia de Bellvitge, a l'Hospitalet de Llobregat, entre els anys 2006 i 2007. Els magistrats donen credibilitat total al relat del menor mentre que el processat ha negat les acusacions en tot moment.

Actualitzat
El jesuïta condemnat per abusos sexuals a un menor discapacitat haurà d'indemnitzar la víctima amb 30.000 euros i a més té prohibit acostar-se a menys de 1.000 metres del noi durant nou anys.

La víctima dels abusos té un grau de disminució del 40% i segons els pèrits que l'han examinat no menteix i, tot i que no sap en què consisteix una relació sexual, no s'ho està imaginant quan ho explica sinó que és un fet que ha viscut. El primer cop que ho va relatar va ser de forma espontània davant de familiars, que van decidir denunciar els fets.

Els abusos van passar entre el 2006 i el 2007, quan el nen tenia 10 i 11 anys, en unes dependències annexes a la parròquia on el condemnat feia classes de reforç. Els pèrits no han pogut determinar quantes vegades es van cometre aquests abusos.

Anar al contingut