Cubelles

Condemnen a disset anys de presó un conductor suïcida acusat de matar-ne un altre circulant en sentit contrari a Cubelles

El tribunal del jurat de l'Audiència de Barcelona ha condemnat a disset anys de presó Agustín Sánchez García, de 39 anys, pels delictes d'homicidi imprudent, robatori de vehicle i contra la seguretat del trànsit. El tribunal considera provat que el processat , que intentava suïcidar-se, va fer xocar el cotxe que acabava de robar contra un altre vehicle conduint en sentit contrari a la C-31, dins el municipi de Cubelles. En el xoc va morir el conductor, de 24 anys, i la seva acompanyant va resultar ferida.

Actualitzat
A més de la pena de presó, el tribunal l'ha condemnat també a una multa de 3.650 euros, prohibició de conduir vehicles durant deu anys, i indemnitzar la noia ferida amb més de 60.000 euros, per les lesions i seqüeles, una quantitat a la qual haurà de fer front el Consorci de Compensació d'Assegurances. La sentència indica que el condemnat va efectuar una maniobra de manera "conscient i voluntària" per anar a xocar contra el vehicle que venia en direcció contrària, on anaven les víctimes, "amb intenció de llevar-se la vida i conscient del perill de la maniobra", així com "de l'elevada probabilitat del resultat mortal o lesiu" per als ocupants de l'altre vehicle.

El tribunal creu que Agustín Sánchez, de 39 anys, tenia la idea de suïcidar-se i va decidir fer-ho poc després de néixer el seu primer fill, a finals de novembre de l'any 2001. Per això dos dies abans dels fets, la matinada del 8 de desembre, va estar en una habitació de l'Hotel Princesa Sofia de Barcelona bevent alcohol, prenent cocaïna i heroïna, i fins a "unes cent" pastilles tranquil·lizants. En la seva declaració en el judici el condemnat va explicar que va tenir la idea de suïcidar-se llençant-se "per les costes del Garraf", i que ja ho havia intentat dues vegades anteriorment, sense aconseguir-ho.

El dia dels fets va agafar el cotxe en direcció a les costes del Garraf tot i que es va equivocar de direcció i va aparèixer a Esparreguera. Cap a la una de la matinada, mentre circulava per l'N-II, el cotxe que conduïa va tenir una avaria i va quedar aparcat a la carretera. Llavors "quan obria la porta" un altre cotxe "va passar gairebé donant-me un cop" i es va aturar per oferir-li ajuda, i en un moment de distracció del conductor, el condemnat va robar-li el vehicle, arrossegant una estona el propietari.

Agustín Sánchez va punxar una roda en una rotonda a Cunit, i quan anava per la C-31 al municipi de Cubelles va envair el sentit contrari. El vehicle que conduïa el condemnat va xocar contra un altre, amb la qual cosa va produir la mort del conductor, de 24 anys, i va ferir greument la noia que l'acompanyava, deixant-li diverses seqüeles. Tot i que ell ho va negar en la seva declaració, el tribunal considera que volia suïcidar-se xocant amb el vehicle, i per això el considera culpable d'homicidi a banda dels delictes de robatori de vehicle i contra la seguretat del trànsit.
Anar al contingut