Condemnen a 30 anys de presó un monitor d'arts marcials de Salt per abusar de 6 menors

La sentència el condemna per abusar sexualment de sis alumnes d'entre 5 i 10 anys, però diu que no s'han pogut provar els abusos a dues víctimes més

Actualitzat

L'Audiència de Girona ha condemnat a 30 anys de presó un monitor d'arts marcials de Salt per abusar sexualment de sis alumnes menors d'edat, nenes d'entre 5 i 10 anys. La sentència considera que se n'aprofitava per la càrrega d'autoritat i de disciplina que tenia.

En canvi, considera que no s'han pogut provar els abusos a dues víctimes més, que, en el moment dels fets, el 2016, tenien 15 anys i que també l'havien denunciat. La sentència, a més, l'inhabilita per treballar amb menors durant 10 anys.


"Una força molt superior"

El tribunal subratlla que el condemnat, que tenia 41 anys en el moment dels delictes, es va aprofitar de "tenir una força molt superior a la de les menors" a l'hora d'abusar-ne.

També apunta que "s'aprofitava de la seva condició de monitor" i que tenia una "càrrega d'autoritat i disciplina" per ser el "sensei" de les alumnes. És un un títol que "proporciona una càrrega d'autoritat i de disciplina superior a la d'un simple mestre d'ensenyança escolar", diu el tribunal.

Inicialment, el monitor s'enfrontava a 46 anys de presó per abusar de vuit menors, però l'Audiència considera que no ha quedat provat que fes tocaments a dues de les víctimes, que en el moment dels fets tenien 15 anys. El condemnen per sis delictes continuats d'abús sexual a menor de 16 anys amb prevalença


Estiraments amb "massatges als genitals"

La sentència considera provat que el monitor va abusar sexualment de sis nenes i que les "convencia de la bondat dels tocaments". Segons recull la sentència, a partir de la primavera del 2016 l'acusat "s'aprofitava d'un exercici d'estiraments" per portar les víctimes en un racó i "fer massatges als genitals".

Els abusos es van destapar quan una de les víctimes va explicar a la seva mare que era molt elàstica perquè "el 'sensei' li feia massatges a la vulva". A partir d'aquí, els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació i el cas va recollir fins a vuit denúncies d'alumnes que, en el moment dels fets, tenien entre 5 i 15 anys.


Detingut i posat en llibertat

El condemnat, veí de Girona, va treballar des del maig del 2015 com a professor d'arts marcials en un gimnàs de Salt, on es van produir els fets. Tenia un centenar d'alumnes, molts d'ells menors, i dirigia les classes de kick-boxing, tot i que també en feia de diferents arts marcials. A partir de la primavera del 2016 va començar a abusar sexualment de nenes menors d'edat que tenia d'alumnes. "S'aprofitava de la seva condició de monitor", recull la sentència, que assenyala que les víctimes el tractaven "amb el terme japonès de 'sensei'".

El febrer del 2018, el jutge de l'Audiència de Girona va deixar en llibertat sense fiança el monitor ara declarat culpable. L'havien detingut al gener del mateix any acusat d'haver abusat de sis menors. El magistrat va estimar el recurs de la defensa perquè el jutge instructor havia decretat presó, en un primer moment, sense prendre declaració a les víctimes.

ARXIVAT A:
Pederàstia
Anar al contingut