Els fets van passar l'octubre de l'any 2013 a Tàrrega (ACN)
Els fets van passar l'octubre de l'any 2013 a Tàrrega (ACN)
Tàrrega

Condemnen a 25 anys de presó l'acusat de matar la seva exnòvia de 14 anys a Tàrrega

L'acusat va admetre haver matat la noia, però ha afirmat que no sabia per què ho feia, ja que no tenia "el control" del seu cos

RedaccióActualitzat

L'Audiència Provincial ha condemnat a 25 anys de presó el jove de 19 anys acusat d'haver assassinat a ganivetades la seva exnòvia de 14 anys a Tàrrega, a l'Urgell, l'octubre de l'any 2013.

José Michel de los Ángeles Rosado va ser jutjat a finals d'abril a Lleida per un jurat popular que el va declarar culpable. Durant el judici el jove va admetre que havia matat la noia, però va explicar que no sabia com ni per què ho va fer, ja que "no tenia el control" del seu cos. Ara, l'Audiència Provincial ha confirmat el veredicte del jurat i ha condemnat José Michel a 25 anys de presó, tal com demanaven la Fiscalia i l'acusació particular. La defensa considerava els fets un homicidi amb l'eximent d'alteració psíquica i els atenuants d'obcecació i col·laboració amb la justícia.

El tribunal considera provat que els dos joves van començar una relació el gener del 2013. Fins i tot van arribar a conviure junts al domicili dels pares d'ella, primer, i després de la separació d'aquests, a casa de la mare. Durant el temps que van estar junts, van trencar diverses vegades, tot i que al setembre ho van deixar de forma definitiva. Després de deixar-ho, el condemnat va estar intentat contactar durant diversos dies amb la noia fins que el 7 d'octubre la va esperar al replà de casa seva, la va perseguir per les escales fins a l'últim pis de l'edifici i la va apunyalar dues vegades. Acte seguit la va baixar, encara viva, fins a la casa i li va clavar 32 punyalades.

Anar al contingut