Sabadell

Condemnats a un any i 4 mesos de presó Daniel Fernández, Manuel Bustos i el seu germà per tràfic d'influències

Tots tres estan condemnats per tràfic d'influències, per haver col·locat a dit una exalt càrrec del tripartit a l'Ajuntament de Montcada

RedaccióActualitzat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha condemnat l'exnúmero dos del PSC, l'exdiputat Daniel Fernández i Manuel Bustos, exalcalde de Sabadell, juntament amb el seu germà, Francisco, a un any i quatre mesos de presó per un delicte de tràfic d'influències. A més, els obliga a pagar una multa de 60.000 euros i els inhabilita per exercir un càrrec públic durant quatre anys i mig a cadascun. La sentència declara provat que van col·locar a dit un exalt càrrec afí al PSC, Carmina Llumà, a l'Ajuntament de Montcada, l'any 2010.

L'exalcaldessa de Montcada i Rexach, Maria Elena Pérez, ha estat condemnada a set anys d'inhabilitació per un delicte de prevaricació.

La sentència té el vot particular d'un magistrat i és la primera del gran "cas Mercuri" de corrupció a Sabadell, que encara s'investiga als jutjats.

Al judici, que va acabar el mes de gener passat, la defensa va demanar que s'anul·lessin les escoltes telefòniques que es van fer a l'exalcalde Manuel Bustos.

Bustos anuncia que recorrerà

L'exalcalde de Sabadell ha anunciat que presentarà un recurs de cassació al Tribunal Suprem per una condemna que considera "totalment desproporcionada". Al seu perfil personal de Facebook ha afirmat que ell i els altres excàrrecs socialistes han "estat condemnats per opinar sobre un càrrec de confiança" i "no per una altra cosa".

En aquest missatge, Bustos reitera la seva innocència i assegura que no s'ha aprofitat de la política per enriquir-se. També defensa que al judici va quedar demostrat que "ningú va pressionar cap dels tècnics implicats en el procés de selecció" i que no es va pretendre vulnerar la llei de la funció pública.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut