Retirada d'estelades a Verges
Retirada d'estelades a Verges

Condemnat un home que retirava llaços grocs a Verges per agredir un veí amb una escala

El condemnat va agredir un veí de Verges quan intentava gravar-lo mentre retirava llaços grocs i estelades del poble

Actualitzat

El jutjat de primera instància de la Bisbal d'Empordà ha condemnat un home que va agredir un veí de Verges, al Baix Empordà, quan intentava gravar-lo mentre retirava llaços grocs i estelades del poble.

La sentència considera provat que el condemnat va pegar al veí al cap i a l'esquena i li va provocar una lesió en un dels dits de la mà amb una escala. És per això que condemnen l'agressor per un delicte lleu de lesions i haurà de pagar una multa de 270 euros, i 245 més en concepte de responsabilitat civil subsidiària.

L'advocat de l'agredit, Yago Aubanell, membre de l'Associació d'Advocats Voluntaris de Dret de Defensa de Girona, destaca que el més rellevant d'aquesta sentència és el fons, ja que ningú es pot prendre la justícia pel seu compte.

Els fets jutjats es remunten al 31 de juliol del 2018 quan un grup de persones van anar al municipi a retirar símbols independentistes i a favor dels presos. Quan es van adonar de la presència d'aquest grup, uns veïns van anar a recriminar-los l'acció i un d'ells va gravar com despenjaven les banderes i llaços amb el mòbil.

Els Mossos d'Esquadra van haver d'intervenir davant la gravetat dels aldarulls.

Ara la jutge conclou que el manifestant va agredir de manera intencionada l'home amb l'escala que feia servir per despenjar els símbols independentistes delss fanales "amb clar ànim de menyscabar la integritat física del denunciant". El condemnat va assegurar que l'escala va caure de manera accidental i que no volia fer-li mal.

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut