El president Carles Puigdemont
El president Carles Puigdemont
Castellar del Vallès

Accepta un any i tres mesos de presó per amenaçar de matar Puigdemont a Facebook

Un veí de Castellar del Vallès accepta una pena d'un any de presó després de reconèixer els fets i el jutge li suspèn la pena sempre que no delinqueixi en tres anys

Actualitzat

Un veí de Castellar del Vallès ha acceptat una pena d'un any i tres mesos de presó per haver demanat a través del seu Facebook que s'afusellés i es cremés amb gasolina Carles Puigdemont i tots els independentistes, i per haver amenaçat de matar ell mateix tota la seva família, sota el pseudònim de Francisco Franco.

Després de reconèixer els fets davant del jutge, se'l condemna per un delicte contra els drets fonamentals i les llibertats públiques i se l'obliga a pagar una multa de 720 €, a raó de 30 euros mensuals fins al novembre del 2019.

El jutge ha aplicat l'eximent incomplet d'alteració psíquica per considerar que tenia "minvades" les facultats, i l'inhabilita durant quatre anys per treballar en l'àmbit educatiu i esportiu.

El jutge ha acceptat la suspensió de la pena, és a dir, que no ingressi a la presó, amb la condició que no delinqueixi durant tres anys.

 

Missatges al Facebook

El condemnat va publicar tots els missatges injuriosos i vexatoris el gener del 2016 amb un nom fals, el pseudònim de Francisco Franco, però els Mossos d'Esquadra el van poder identificar.

Entre els dies 9 i 12 de gener del 2016, el processat va publicar al seu perfil de Facebook expressions ofensives amb els independentistes i amb el president Carles Puigdemont, "mogut pel seu rebuig i menyspreu" a les persones d'aquesta ideologia, i "amb la voluntat de generar entre la població sentiments de violència i odi", segons recull la sentència.

Concretament, l'11 de gener del 2016 va publicar una fotografia amb un subfusell i amb la frase: "Jo ja la tinc carregada i greixada", en el context d'un article referit a un coronel que amenaçava d'intervenir a Catalunya si es proclamava la independència.
Un dia després, el processat va publicar el missatge: "Volem que siguin afusellades i cremades, però amb gasolina, aquestes fastigoses rates", en referència als independentistes, i va anunciar que ell mateix mataria tota la "fastigosa" família de Carles Puigdemont.

La sentència reconeix que el processat tenia minvades les facultats a causa del trastorn de personalitat paranoide i adaptatiu, amb patologia traumàtica, que patia quan va publicar aquests missatges, "amb episodis d'ira i agressivitat verbal i física".
 

ARXIVAT A:
Procés catalàJudicial
Anar al contingut