L'acusat admet que va treure uns 20.000 euros sense l'autorització del seu amic (ACN/ Marina López)
L'acusat admet que va treure uns 20.000 euros sense l'autorització del seu amic (ACN/ Marina López)

Condemnat per estafar un amic que el va acollir quan es va quedar sense casa i feina

L'acusat reconeix que va treure 19.634 euros del banc sense autorització del seu amic, que l'acollia a Lloret de Mar

L'Audiència de Girona ha condemnat a 1 any i 10 mesos de presó i a pagar una multa de 1.080 euros un home que va estafar un amic que el va acollir a Lloret de Mar quan es va quedar sense casa i sense feina.

La víctima va acollir l'acusat l'any 2010, quan es va quedar "sense feina i sense domicili". Durant la convivència, el processat ajudava el seu amic en les seves activitats quotidianes, també en les gestions que havia de fer al banc.

"Prevalent-se de la relació de convivència i d'amistat" que els unia, a partir del gener del 2013 l'acusat va començar a fer servir el carnet d'identitat i la cartilla de la víctima per fer reintegraments a un compte que tenia domiciliat en una oficina de Lloret de Mar. Fent-se passar per ell, va anar fent reintegraments fins a l'agost del 2015. Amb aquest sistema, va arribar a estafar-li 19.634 euros.

L'acusat s'enfrontava a 5 anys de presó, però Fiscalia i defensa han arribat a un acord per rebaixar-li la pena després d'aplicar-li els atenuants de dilacions indegudes i reparació del dany.

Com que la condemna és inferior a 2 anys, l'acusat no haurà d'entrar a la presó amb la condició de no delinquir en 4 anys i d'anar pagant els 16.644 euros que falten en concepte de responsabilitat civil.

ARXIVAT A:
Policial
Anar al contingut