El Vendrell

Condemnat a mig any de presó per un insult racista a un metge

L'home també haurà de pagar 720 euros de multa

Redacció / ACNActualitzat

Condemnat a mig any de presó i a 720 euros de multa per un delicte d'odi, l'home va insultar un metge d'urgències de l'Hospital del Vendrell. "Ves-te'n a atendre micos al teu país", és el que el condemnat va etzibar al metge. 

Segons la sentència del jutjat penal número 2 de Tarragona, ara confirmada per l'Audiència Provincial, la nit del 7 de setembre del 2017, el pacient va anar a urgències perquè un gos li havia mossegat la cama.           

Després d'estar-se durant una estona a la sala d'espera, es va encarar amb el metge de guàrdia i va exigir-li ser atès immediatament. El facultatiu va explicar-li que l'atenció es demorava perquè havia hagut d'atendre un pacient ancià i hipertens, però això, lluny de calmar-lo, el va fer "entrar en còlera".     

Atenent a l'origen nacional del facultatiu, nascut a Maracaibo (Veneçuela), i "sense cap altre motiu que la intenció d'humiliar-lo, menysprear-lo i ofendre la seva dignitat davant la resta de professionals sanitaris", li va cridar "Ves-te'n a atendre micos al teu país!", segons relata la sentència.

Aleshores, el metge va deixar d'atendre l'home i es va encaminar cap al personal de seguretat situat a la recepció. Durant el recorregut l'anava seguint la dona del pacient, qui va començar a donar-li copets a l'esquena mentre li deia: "No atendràs el meu marit? Et caurà el pèl".

 


La dona, absolta

Tot i que inicialment el jutjat penal 2 de Tarragona va condemnar la dona a 120 euros de multa per un delicte lleu de maltractament, l'Audiència ha estimat el seu recurs i l'ha absolt.

Segons el tribunal, els fets no constitueixen cap delicte, i cal entendre que els copets a l'esquena van ser "només per cridar l'atenció del doctor" i que les manifestacions que va fer tenien relació amb la intenció de presentar una denúncia, una reclamació o una queixa.

Per contra, l'Audiència de Tarragona no ha estimat el recurs de l'home i ha confirmat íntegrament la sentència dictada pel jutjat penal el juliol de l'any passat. Així doncs, ha ratificat la condemna de sis mesos de presó i 720 euros de multa, i el pagament de les costes del procés de primera instància.

ARXIVAT A:
Delicte d'odiRacismeJudicialSalut
Anar al contingut