Imatge d'arxiu d'una manifestació de suport a la família de Mari Luz Cortés (Foto: Reuters)
Imatge d'arxiu d'una manifestació de suport a la família de Mari Luz Cortés (Foto: Reuters)
Sevilla

Condemnat a 2 anys de presó un funcionari del "cas Mari Luz" per destruir executòries judicials

La justícia andalusa ha condemnat a 2 anys de presó un funcionari del jutjat de Sevilla que havia d'empresonar el presumpte assassí de la nena, Mari Luz Cortés, per haver amagat i destruït executòries judicials. Aquesta és la tercera sanció que recau en el jutjat penal número 1 de Sevilla, després que el jutge Rafael Tirado i la secretària judicial ja van ser condemnats per no haver enviat a la presó Santiago del Valle, tot i que estava condemnat perquè va agredir sexualment la seva filla. Mentre era al carrer, del Valle va maltractar i assassinar presumptament la petita Mari Luz.

Actualitzat
La sentència condemna F.P.S.M. a un any i set mesos de presó per un delicte de falsedat i cinc mesos més per infidelitat en la custòdia de documents. El funcionari ha reconegut els fets.

Coincidint amb una visita d'inspecció del Consell General del Poder Judicial, va alterar manualment els llibres de registre i també va intervenir en el sistema informàtic per "fer passar per arxivats fins a 267 procediments", segons recull la sentència.

Els documents destruïts van aparèixer en un contenidor de reciclatge de paper i n'hi ha més de 700 que no s'han pogut reconstruir.

La sentència aplica al processat l'atenuant de "trastorn ansiodepressius i de pànic", fruit de la "càrrega excessiva de feina" del jutjat.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut