Condemnat a 18 mesos de presó l'home que va clavar una bufetada a Macron
Moment en què el condemnat va agredir Macron

El preu de la bufetada a Macron: condemnat a 18 mesos de presó

El jutge considera que va ser violència intencionada i el fiscal qualifica l'agressió d'humiliació per degradar el cap d'estat

RedaccióActualitzat

Damien Tarel, de 28 anys, l'home que dimarts va donar un bufetada al president francès Emmanuel Macron, ha estat condemnat a 18 mesos de presó. La mateixa sentència li suspèn 14 mesos de condemna, amb la qual cosa només haurà d'estar ingressat a la presó 4 mesos i la resta estarà amb llibertat vigilada.

Dictada només dos dies després dels fets, la sentència fixa la pena per violència intencionada contra un titular del poder públic.

En el judici, d'una rapidesa sorprenent, el detingut ha admès haver pegat al president francès.

La Fiscalia va demanar 18 mesos de presó i que se li retirés el dret a vot durant un màxim de 5 anys, a més de vetar-li l'accés a les armes i prohibir-li de manera definitiva l'exercici de funcions públiques.

Els fets van passar a Tinh de l'Ermitatge, un municipi situat al sud-est del país, prop de Grenoble. Macron li va allargar la mà per saludar-lo i l'agressor li va clavar una bufetada.

Damien Tarel va fer un crit que es vincula a l'extrema dreta, "Montjoie Saint-Denis!", i va dir: "Avall la 'macronia'!". El guardaespatlles hi va intervenir de seguida, però la imatge es va viralitzar per les xarxes socials.

El fiscal considera l'agressió com una humiliació amb què Tarel volia degradar la imatge del cap d'estat. A més, considera que hi ha risc de reincidència.

Emmanuel Macron va decidir no denunciar-lo i va qualificar l'acció d'acte "imbècil i violent". No va voler entrar en la polèmica sobre la violència en la política i va definir el que havia passat com "un acte aïllat".

ARXIVAT A:
Emmanuel MacronFrança
Anar al contingut