ies zafra
La dona treballava com a conserge a l'IES Zafra del Clot
Barcelona

Condemnada a presó la conserge d'un institut del Clot per abusos sexuals a un menor

La dona va començar a assetjar el noi per Facebook quan tenia 15 anys i era alumne del centre. La condemna és de 3 anys i un mes de presó

Quim BalaguerActualitzat

La sentència del jutjat penal 26 de Barcelona condemna la conserge a dos anys i sis mesos de presó per un delicte d'abús sexual i a set mesos de presó com a autora d'un delicte d'assetjament sexual.

Els fets van passar durant el curs 2014-2015 a l'Institut Juan Manuel Zafra del barri del Clot de Barcelona, on la dona treballava com a conserge i la víctima estudiava quart d'ESO.

La sentència considera provat que l'acusada va començar una relació per Facebook amb el noi quan només tenia 15 anys. En un principi la relació era només a través d'aquesta xarxa social, ja que al recinte escolar no tenien cap mena de contacte, tot i que es veien cada dia.

Aquesta situació va canviar quan la conserge es va aprofitar d'una situació d'especial vulnerabilitat del noi per acostar-s'hi i tenir-hi contactes personals més enllà de la xarxa.

La dona li va començar a escriure cartes, whatsapps i correus electrònics on li manifestava el seu amor, i a fer-se omnipresent a la vida del noi fins a tenir el control emocional de la víctima.

La resolució judicial també relata que en una ocasió l'acusada va convidar el noi a dormir a casa seva, i que quan es va despertar la dona li estava tocant els genitals per sobre els pantalons.

Andrés Marín, advocat de l'acusació particular, explica els fonaments de la sentència:

"Un delicte d'assetjament sexual pel nombre de cartes i de missatges, que enviava a altes hores de la nit, amb un contingut emocional i sexual, que interferia en el normal i lliure desenvolupament de la psicosexualitat de la víctima; i el que és més important, per un delicte d'abús sexual per donar com a fet provat que a casa de l'acusada es van produir actes que atemptaven contra la llibertat sexual de la víctima".

 

La sentència recull que ni la directora del centre ni l'inspector d'educació de la zona van fer res per posar fi a la situació, tot i que estaven al corrent dels fets. Per això estableix que el Consorci d'Educació de Barcelona sigui declarat responsable civil subsidiari si l'acusada no paga els 30.000 euros d'indemnització a la víctima per danys i perjudicis.

ARXIVAT A:
Agressió sexualEducació
Anar al contingut