L'ambaixadora dels Estats Units a l'ONU, Nikki Haley (Reuters)
L'ambaixadora dels Estats Units a l'ONU, Nikki Haley (Reuters)

Condemna unànime del Consell de Seguretat de l'ONU als Estats Units

El Consell de Seguretat ha fet evident a Trump que està sol en la decisió de reconèixer Jerusalem com a capital d'Israel

RedaccióActualitzat

El Consell de Seguretat de les Nacions Unides en ple ha condemnat la decisió unilateral dels Estats Units de reconèixer Jerusalem com a capital d'Israel, però Washington no cedeix i acusa l'organització d'"hostilitat contra Israel".

L'ambaixadora nord-americana davant l'ONU insisteix que els Estats Units segueixen compromesos amb l'objectiu de la pau entre israelians i palestins i defensa la idoneïtat que en siguin els mediadors.

La reunió d'aquest divendres es va convocar fa dos dies, després que el president dels Estats Units, Donald Trump, anunciés que el seu país reconeixia Jerusalem com la capital d'Israel i comencés el procés de traslladar la seva ambaixada des de Tel-Aviv a Jerusalem.

Darrere la idea que els Estats Units és el país més adequat per continuar mediant en unes eventuals negociacions entre israelians i palestins, hi ha la profunda desconfiança de l'administració Trump cap a organismes internacionals com les Nacions Unides, que consideren decantades cap als interessos dels palestins.

"Israel mai serà ni mai ha de ser empesa a un acord per part de les Nacions Unides o cap grup de països que han demostrat menyspreu per la seguretat d'Israel."

Ho deia l'ambaixadora dels Estats Units a l'ONU, Nikki Haley. La representant de Trump ha justificat el reconeixement de Jerusalem perquè és el que volen -diu- els nord-americans i assegura que continuen compromesos amb el procés de pau.

"Si algun dia hi ha un acord de pau entre palestins i israelians, segurament s'acabarà firmant a la Casa Blanca. Per què? Perquè tenim credibilitat davant dels dos bàndols."

La intervenció més dura l'ha fet l'ambaixador palestí davant l'ONU. Ha acusat els Estats Units de ser còmplices de les il·legalitats d'Israel i ha advertit que sense Jerusalem Oriental mai serà possible la pau amb els israelians.

Els països europeus del Consell de Seguretat de l'ONU -Alemanya, França, el Regne Unit, Suècia i Itàlia-, han firmat un manifest conjunt de rebuig al reconeixement de Jerusalem com a capital d'Israel per part dels EUA.


 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut